Lazer göz tedavisi

En kısa zamanda muayenem var. 1-2 hafta içerisinde. Dediklerinizi anlatsam doktora tedavi, teşhis bir şey yapar değil mi?
Evet, doktoruna kornea topografisi çektirmek istediğini söyleyebilirsin. Sonucu okuyup en doğru teşhisi koyacak, tedaviyi uygulayacaktır. Umarım bir şeyin çıkmaz.
 
Göz kaslarını geliştiren egzersizler denediniz mi? Gözde vücut gibi egzersiz yapmazsanız tembelleşir. İnternette çok bilgi var bu konuda (çok gizemli bir şey miş gibi anlatanlara değil de bilimsel yazılara bakabilirsiniz.)
Çok basitler sadece zaman ayırmalısınız: Gözleri sağ üst-sağ alt-sol alt-sol üst şeklinde oynatmak gibi. Veya parmağınızı gözlerinizin ortasına yakın bir yerlere tutup, sırayla bir parmağınıza bir de arkadaki bir cisme odaklanmak örnek verilebilir. Bende gözlük kullanıyorum ve bozukluk çok ilerlemeden böyle yöntemlerle numaramı azaltmaya çalışıyorum.
Ancak yazdıklarımı siz araştırsanız daha iyi anlarsınız, dediğim gibi sanki büyü yapıyormuşuz gibi anlatan kaynaklara güvenmeyin.(öyleleride var.)
Bunlar sadece benim bildiklerim siz yine araştırırsınız tabii, kesin doğru olduğunu bilmiyorum bende.

Çok uzun oldu sağlıklı günler.
 

Geri
Yukarı