Lazer yazıcı almayın!

Hocam çift taraflı çıktıdan kasıt otomatik yapması sanırım çünkü Windows el ile çift taraflı baskı yapmaya olanak tanıyor.
evet ondan bahsediyordur. öyle oluyor ama uzun süreli baskılarda genelde 1 kağıdı fazla alıyor ondan dolayı baskı hatalı oluyor sayfalar sırası karışıyor. pek de güzel değil

Hocam çift taraflı çıktıdan kasıt otomatik yapması sanırım çünkü Windows el ile çift taraflı baskı yapmaya olanak tanıyor.
Aynen hocam otomatik yapması. Ben çıktıları telefondan uygulamasını kullanarak alıyordum, çift taraflı olması için kağıdı ters çevirip tekrardan koyuyordum.

Çok uçtun TN1040 yedek toner 300 - 350 TL bunu 2 defa kullanıyorsun. Ondan dolayı uygun fiyata geliyor.

Çok uçtun TN1040 yedek toner 300 - 350 TL bunu 2 defa kullanıyorsun. Ondan dolayı uygun fiyata geliyor.
350 tl 3000 baskı alıyor sayfa başı 10 kuruşa denk geliyor. gene mürekkepliden daha pahalı

3 kere kullansan bile mürekkepli yine daha ucuza geliyor.

Son düzenleme:
Attığınız diğer konu linkine baktım. Yazıcınızın kafası tıkanmış ki kafa temizleme gereği duymuşsunuz, yaptığınız her kafa temizleme yazıcının mürekkebinden, zamandan zarar ettiriyor ve kaldı ki her kafa temizleme yaptığınızda atık mürekkep pedini de dolduruyorsunuz. Tanklı yazıcı kullanıyorsanız en mantıklısı birkaç günde bir renkli yüksek kalite çıktı almak. Ayrıca mümkünse tanklı yazıcıda orjinal mürekkep kullanmaya özen gösterilmeli uzun ömürlü kullanım düşünülüyor ise.

Diğer konuya gelirsek de ev kullanıcısı için giriş seviyesinde lazer almaktansa giriş seviyesinde mürekkepli yazıcı almak daha mantıklı.

hayır. yüksek seviyede de mürekkepli almak daha mantıklı.

hayır. yüksek seviyede de mürekkepli almak daha mantıklı.

Ev tipi kullanıcılar zaten yüksek seviye baskı makineleri ve yazıcı almıyor. Dijital baskı makineleri alış fiyatı olarak çok fazla yüksek ve boyut olarak büyük, ev kullanıcısına gelmez ama ticari amaçlı çok daha ekonomik ve pratikler.

Veya evinde kuşe kağıt basacak birisi için tanklı yazıcı pek mantıklı değil. Baskı kalitesi olarak iyiler zaten ona bir lafım yok.

İşte benim dediğime geliyorsunuz hocam. Sürekli baskı almayacaksanız mürekkepliler uzun vadede daha zahmetli oluyor. Siz daha yeni makinenin tıkanıklığını 15-20 temizlik ile açtınız ya ilerleyen günlerde ne olacak? Ayrıca siz her temizlik işlemi yaptığınızda hem mürekkep harcıyorsunuz hem de atık mürekkep tankını dolduruyorsunuz. Dediğim gibi sürekli baskı almıyorsanız, yazıcıyı arada sırada kullanacaksanız mürekkepliler tercih edilmemeli bence.

1. yazıcıyı sadece "1 KERE" 15-20 kere temizledim. ondan sonra bir kere bile temizlemem gerekmedi ve yaptığım "temizleme" işlemi fiziksel değil makineni yaptığı bir şeydi ve sadece 20 dakka sürdü.

2. muadil mürekkep kullanıyorsanız temzileme için kullandığı mürekkep 30 kuruş bile etmiyor.

3. basmakalıp cümleler ile konuşuyorsunuz. "az baskı alıyorsanız tonerli çok alıyorsanız mürekkepli" diye bir şey yok. ikisi için de mürekkepliden başka kullanılmamalı.

4. HİÇBİR şekilde tonerli bir yazıcı mürekkepli bir yazıcının verimine ulaşamaz.

Diğer konunuza gelen cevap gibi en fazla 4-5 kere daha tıkanıklık açılır ondan sonra kafa değiştirmeniz gerekir, ayrıca her kafa temizleme yaptığınızda atık mürekkep pedini dolduruyorsunuz. Orjinal mürekkep de kullansan lazer yazıcının baskısından daha ucuza gelir zaten. Muadil mürekkep güzellemesi yapmaya gerek yok. Mürekkepli yazıcılar da aynı şekilde lazer'lerin baskı hızına ulaşamıyor. Her ikisinin avantajlı yönleri var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…