Lazer yazıcı almayın!

Diğer konunuza gelen cevap gibi en fazla 4-5 kere daha tıkanıklık açılır ondan sonra kafa değiştirmeniz gerekir, ayrıca her kafa temizleme yaptığınızda atık mürekkep pedini dolduruyorsunuz. Orjinal mürekkep de kullansan lazer yazıcının baskısından daha ucuza gelir zaten. Muadil mürekkep güzellemesi yapmaya gerek yok. Mürekkepli yazıcılar da aynı şekilde lazer'lerin baskı hızına ulaşamıyor. Her ikisinin avantajlı yönleri var.
Riso ComColor, Riso Valezus, HP PageWide gibi yazıcılar bal gibi de lazerden daha ucuza, hızlı çıktılar alıyor. 2 yazıcım var; biriyle 20, diğeriyle 25 bin çıktı aldım, ikisi de gayet de güzel çalışıyor. Ki kafa değiştirmedim, değiştirmem gerekse bile yine lazerden daha az maliyetli oluyor.

Riso ComColor, Riso Valezus, HP PageWide gibi yazıcılar bal gibi de lazerden daha ucuza, hızlı çıktılar alıyor. 2 yazıcım var; biriyle 20, diğeriyle 25 bin çıktı aldım, ikisi de gayet de güzel çalışıyor. Ki kafa değiştirmedim, değiştirmem gerekse bile yine lazerden daha az maliyetli oluyor.

Lütfen diğer konulardaki mesajlarımı bir oku.

Tüm konularda genelde tanklı yazıcı öneririm, fakat siz şu anda gereksiz yere bir savunma içerisindesiniz. Düşük maliyet için dijital baskı makinaları hem normal lazerlerden hem de tanklı yazıcılardan daha ekonomik. Lazer yazıcılar kesinlikle tanklılardan daha hızlı. Ben söylemiyorum veriler söylüyor.

Son düzenleme:
1. yazıcıyı sadece "1 kere" 15-20 kere temizledim. Ondan sonra bir kere bile temizlemem gerekmedi ve yaptığım "temizleme" işlemi fiziksel değil makineni yaptığı bir şeydi ve sadece 20 dakika sürdü.

2. muadil mürekkep kullanıyorsanız temzileme için kullandığı mürekkep 30 kuruş bile etmiyor.

3. basmakalıp cümleler ile konuşuyorsunuz. "az baskı alıyorsanız tonerli çok alıyorsanız mürekkepli" diye bir şey yok. İkisi için de mürekkepliden başka kullanılmamalı.

4. hiçbir şekilde tonerli bir yazıcı mürekkepli bir yazıcının verimine ulaşamaz.

Ya arkadaşım ne saçmalıyorsun sen. Ben fotoğrafçıyım, fotoğraf stüdyosunda çalışıyorum. Kaç tane mürekkepli yazıcı eskittiğimi sayamam sana. Ben sana gerekli argümanlarımı sunup ileride sorun yaşabileceğini söylüyorum. Hatta kendin de yaşadığın sorundan bahsediyorsun hala daha saçma salak savunma içerisine giriyorsun. Sen bu kafayla zaten daha çok para harcarsın. Ben daha bir kelime etmiyorum sana. Git mürekkepli yazıcınla mutlu mutlu temizlik yap sen. Hadi eyvallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı