LCD Panelden Japon Yapıştırıcı Çıkarma

Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Research&Development Engineer
Benim peder bey ViewSonic XG2402 marka ve modelli 144 Hz monitörüme japon yapıştırıcısı damlatmış. Ben zaten halihazırda detaycı birisiyim, bu beni inanılmaz derecede üzdü ve kızdırdı; üstelik daha garanti süresi bile bitmemişti. Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşa Steam üzerinden 50 TL değerinde oyun yollamak istiyorum. Oyunu kendisi seçebilir. Ancak ekranıma bir zarar gelsin de istemiyorum. Ekran plastik ve üstünde paralama engelleyici katmanı var sanırım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı monitör bende de var geçmiş olsun. Ben de estetik açısından kötü olan bir şey varsa sürekli gözüme takılır. Aynı olay kullandığım mouseda da var. Yanlışlıkla uhu damlattım. Aseton falan dediler denedim bir nebze geçirdi ama rengi de çıkarabiliyor bilginiz olsun. Kesin çözüm bilen arkadaş varsa ben de mouseumda deneyeceğim.

Olay şu ki ekranda 1 pixel ölü olsa o senin gözüne takılır durur, bende sağolsun yaklaşık 12 tane falan pixel ölü gibi yapıştırıcı yüzünden. Mouse yada klavyede bir tuşun çalışmaması ne kadar büyük bir kusur teşkil ediyorsa monitörde de 1 pixel dahi görüntü vermemesi o derece mühim bir sorun. 1500 liralık panel 1 liralık japon yapıştırıcısına kurban gitti .
Izopropil alkol belki cikartabilir. Bir fikir sadece.
Plastik panele zarar vermesin?

Bir beze limon suyu, aseton ya da sıcak tuzlu su damlatıp temizleyebilirsin.
Not: Eğer Gözün yemesse deneme ve olur ki denersen bir sıkıntıda beni suçlama.

Bir beze limon suyu, aseton ya da sıcak tuzlu su damlatıp temizleyebilirsin.
Not: Eğer Gözün yemesse deneme ve olur ki denersen bir sıkıntıda beni suçlama.
Olası çözüm yollarını zaten ben internetten araştırdım. Forumda sormamın sebebi daha önceden başına gelip çözmüş birini bulmak.

İlginç bir durum. Sonucu yaz mutlaka bekliyorum.

Yani bilemiyorum ama cogu kisi termal macun temizlerken devreye falan zarar vermemesinden dolayi tercih ediyor. Bildigim kadariyla da silikonla etkilesimi yok dogal olarak temizleme potansiyeli var ama tecrube ettigim bir olay degil sadece bir oneri. Arkadaslarin da dedigi gibi bir sozle yada yaptim diyen birisiyle de kuyuya inilmez. Bir risk var ortada sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…