LCD Panelden Japon Yapıştırıcı Çıkarma

@MEHMET TATLI Dostum benim fikrim hiç kimyasal işlerine kalkışma. Japonu söken ekrana neler yapar. Pirince giderken eldeki bulgurdan olursun pişman olursun. Benim sana tavsiyem bekle. Arada sırada fazla bastırmadan tırnağının ucuyla yokla zamanla sertleşip düşer o. Benim telefona sıçramıştı büyük bir kısmını böyle çözdüm. Parmak okuyucu üstünde vardı bir damla bir seneye yakın bir tek o kaldı. O da sonra kendiliğinden düştü. Pişman olacağın bir şey yapma sakın.

@MEHMET TATLI Dostum benim fikrim hiç kimyasal işlerine kalkışma. Japonu söken ekrana neler yapar. Pirince giderken eldeki bulgurdan olursun pişman olursun. Benim sana tavsiyem bekle. Arada sırada fazla bastırmadan tırnağının ucuyla yokla zamanla sertleşip düşer o. Benim telefona sıçramıştı büyük bir kısmını böyle çözdüm. Parmak okuyucu üstünde vardı bir damla bir seneye yakın bir tek o kaldı. O da sonra kendiliğinden düştü. Pişman olacağın bir şey yapma sakın.
Haklısınız ancak insan taktımı takıyor bazı şeylere.

Sorunumu çözmüş olduğumu söylemek ve çözüm yolumu sizinle paylaşmak isterim. Bu kullandığım yöntem ilerde aynı sorunu yaşayan arkadaşların probleminin çözülmesine vesile olması gerekçesiyle moderatör bir arkadaşın bu konuyu ve çözüm yolunu Technopat sosyal üzerinde sabitlemesini rica ediyorum.
Çözüm yolum: Rennie tablet...
Ilık su, toz çamaşır deterjanı , bulaşık deterjanı ,limon suyu ve kolonya gibi malzemeleri bir gözlük temizleme bezine sırayla uygulayarak japon yapıştırıcı damlayan yere bastırmadan daireler oluşturacak şekilde çok hafifçe sürttüm bezi. bu dediğim işlem yaklaşık yarım saat sürdü. Bu işlemler sonucunda japon yapıştırıcı %5-10 civarında azaldı. İşte asıl olay burada anlaşıldı, yapıştırıcı plastiğe göre daha gevrek(sert ve kırılgan) ve bu yüzden plastiği aşındırmayan bir bez yada peçete uzun süre sürtüldüğünde azar azar çıkıyor, ancak bu işlem çoook çok uzun sürebilir.
İşte tam burada aklıma asıl çözüm yolu olarak bulduğum RENNİE tabletleri geldi.
Rennie mide asidini nötürlemekte kullanılan kalsiyum tabanlı bir tablet , eczanelerde bulunur.Rennie'nin güzel yanı su ile ıslatılıp ekrandaki yapıştırıcı olan yere daireler şeklinde sürtüldüğünde plastiğe zarar vermeyip yapıştırıcıyı aşındırıyor olması. Evet tam bu yöntemi kullanarak;
yani Rennie tableti suyla ıslatıp ekrandaki yapıştırıcı artığına çok çok az bastırarak daireler şeklinde sürttüm, uyguladım. 10 dakika sonunda %95 üstü oranda yapıştırıcıyı panelden söktüm ve plastik panele zarar vermedim.İnanın şu anda yapıştırıcılı olan yeri bulamıyorum, pixel pixel bakarsanız belki zorla da olsa bulunur ancak yöntem gayet başarılı. Sabah fotoğrafını çeker atarım, bakalım siz görebilecek misiniz.

Bakın bakalım. Normalde bu fotoğrafta 12 13 tane pixelin yapıştırıcı yüzünden gözükmemesi gerekiyordu. Bulabildiniz mi?
15702657691211247098435.jpg

@MEHMET TATLI Duramadın değil mi? Tahmin ediyordum. 😄
Biraz tez canlıyımdır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00