LCD vs AMOLED

Dogan Akar

Hectopat
Katılım
22 Mart 2021
Mesajlar
437
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Eksi ve artı yönlerini biliyorum. Benim asıl sormak istediğim şey yıllardır LCD kullanan biri için AMOLED gerçekten ihtiyaç mıdır?
 
IPS panelden süper AMOLED panele geçtim, ekranı her açtığımda zevke geliyorum, özellikle siyah şeylere bakmak istediğimde ayrı bir tadı oluyor, çok mu zorunlu hayır değil ben merak ettiğim için geçtim.
 
Şuan AMOLED bir telefon kullanıyorum. IPS LCD bir telefondan geçtiğim için baya farkettirdi. Renkler , doygunluk vs. baya fark ediyor. Ki ben de çoğunlukla video izleyen birisiyim. Oyun oynamam. Videolardaki renkler vs. için gayet güzel oluyor. Bir de daha az şarj tüketiyor bu da artı yanı. AMOLED yanığı ve ghosting için de düzgün kullanırsanız uzun yıllar bir şey olmuyor.
 
AMOLED ekranda hayalet ekran sorunu vardı ki benim tabletimde de bu sorun mevcut. 5 sene önceki teknoloji ile şimdiki tabii ki aynı değildir fakat bu sorun devam ediyorsa IPS ekrana yönelmekte fayda var.

Lineage ROM'larda GS için bir çözüm vardı sen ekranı her açtığında pikselleri 1 piksel yerini değiştiriyordu böylece GS sorunu olmuyordu.
 
Lineage ROM'larda GS için bir çözüm vardı sen ekranı her açtığında pikselleri 1 piksel yerini değiştiriyordu böylece GS sorunu olmuyordu.
Hocam ROM yüklemeden bu sorunu nasıl çözebilirim? Öncesinde siyah duvar kağıdı kullanıp parlaklığı kısmamı önermişlerdi. Yaklaşık 1 senedir bu yöntemle kullanıyorum fakat sorun devam ediyor.
 

Geri
Yukarı