League of Legends İçin Notebook Önerisi

Berkay Yula

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar ve Recep Bey,
League of Legends'ın uzun süredir oyuncusuyum ve bir süre önce bir arkadaşımı da oyuna başlattım. Tabi henüz bir bilgisayarı yok. Şu an benim ikamet ettiğim şehir olan İstanbul'da kendisi de öğrencilik yaşamını sürdürmekte. Üniversiteden arkadaşlarıyla bir ev tuttular. Bu evde her akşam geldiğinde LoL oynayabileceği bir bilgisayar bulunsun istiyor. Ben de bu konuda ona yardımcı olmak istiyorum. Bu nedenden dolayı sizden isteklerim:
1- League of Legends'ı güçlü ayarlarda çalıştırabilecek en ucuz dizüstü bilgisayarı önermeniz.
2- League of Legends'ı ortalama ayarlarda çalıştırabilecek en ucuz dizüstü bilgisayarı önermeniz.

Düşük ayarlar olmasını istemiyorum. İsteklerimden de bu anlamı çıkarmışsınızdır haliyle. Oynayan arkadaşların da anlayacağı üzere pek tat vermiyor oyun.
Öğrenci olduğu için bilgisayarı alıp LoL yüklediğinde hayal kırıklığı yaşamasını istemiyorum. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara -ve ilgilenebilirse konusunda uzman Recep Bey'e- teşekkürlerimi sunarım.

Düzenleme
Not: Bu bilgisayar League of Legends oynamak dışında herhangi bir şey için kullanılmayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çok daha uygun bir şey bekliyordum açıkçası Dinar. Tavsiyen ve düşüncelerin için yine de teşekkür ediyorum ve diğer arkadaşların tavsiyelerine yelken açıyorum izninle.

Düzenleme:

Bilmeyenler veya bilip de hatırlamayanlar için League of Legends gereksinimleri aşağıdaki gibidir:

MİNİMUM ÖZELLİKLER

• 2 GHz işlemci
  • 1 GB RAM (Windows Vista ve 7 kullanıcıları için 2 GB ya da daha fazla RAM)
  • 8 GB boş sabit disk alanı
  • Shader versiyon 2.0 uyumlu ekran kartı
  • DirectX v9.0c veya daha üst sürüm desteği
  • Ekran çözünürlüğü 1920x1200
  • Windows XP (SADECE Service Pack 2 ya da 3), Windows Vista, Windows 7, Windows 8 veya Windows 10.
  • SSE2 özellikli ya da üstü işlemci (SSE1 özellikli işlemciler desteklenmemektedir.)

ÖNERİLEN ÖZELLİKLER

Son düzenleme:
Hocam daha ucuzuyla bırakın orta ayarları en düşükte bile oynayamazsınız ki. En azından 2000 tl verin. Önerilenlerde 3 ghz işlemci diyor.

I3eyaz;
Çok bilgim olduğunu iddia etmeyeceğim ancak sanıyorum o civarlarda yetecektir. Belki aşağısı bile olabilir.

Alperen Kara;
"3 GHz İşlemci" çok genel bir tabir olmuş orada. Her işlemci marka ve modelinde 3 GHz işlemci hızı isteyeceğini sanmıyorum.

830m E.k olan laptop'um var, i5 5200 u işlemci var lol oynarken 50 derece ısı, en yüksek ayarlarda 100 fps sabit alabiliyorum. Far cry 4 high ayarlara yakın oynuyorum. Arkadaşımda 820m var o biraz daha kötü ama iyi yinede. 830m iyidir.

I3eyaz;
Teşekkür ederim. Sanıyorum ki yorumların konuya çok şey katmıştır.

Alperen Kara;
"1- League of Legends'ı güçlü ayarlarda çalıştırabilecek en ucuz dizüstü bilgisayarı önermeniz.
2- League of Legends'ı ortalama ayarlarda çalıştırabilecek en ucuz dizüstü bilgisayarı önermeniz."
Yukarıdaki bilgiyi verdiğim için bir bütçe belirtmeyi çok gerekli görmedim. Ancak donanım konusunda kendimde gördüğüm "kısıtlı" bilgime rağmen, ben bile 1100-1200-1300 TL'ye bilgisayarlar buldum.

Asus K555LB-XO108D Notebook
1300 1550 lira arası notebookların özellikleri hiç iyi değil, ekran kartı olmayanlar var. 1600 liraya 830m ekran kartı olan notebooklar var ama 100 lira daha verip %30 daha fazla performans alabileceğin bilgisayar alabilirsin.

1400 1500'e kadar 830m yada 820 e.k olan notebook bulursan al. Tabi 830 bulman daha iyi ama zor. 730 yada 740'da olur.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı