Battlefield 6 Redsec eleştirisi

@Arda Türkcü, BF 4'ü solo 1000 saat oynadım. BF 1'i 50 saat kadar solo oynadım 300 saate kadar arkadaşımla oynadım. BF 6'yı toplam 90 saat oynadım, 5 saati arkadaşımladır. Solo oynamak ara ara yorsa da zevk alıyorum. BF 6'yı oynayacak arkadaşım olsaydı kesinlikle solo oynamazdım. Battle Royale modunda solo olmaması beni çok yordu o yüzden.

Warzone'dan hallice, pek fazla yenilik yapmamışlar dümdüz Battle Royale işte. Vuruş hissiyatı, silah kullanımı ve movement olarak hala Warzone tokatlar bunu. Oynayanlar da birkaç günlüğüne oynayıp heves atıp geri Warzone'a geçer. Warzone gerçekten daha kaliteli hissettiriyor. BR tarafında pek rakip olmamış.
Anlatmaya çalıştığım şey buydu. BF6 Battle Royale şimdiki hali ile mobil Call of Duty Battle Royale gibi hissettiriyor.

Ben hala bu kadar yavaş movement değil de MW3’teki gibi bir movement tarafçısıyım. Oyun akışı bu haliyle çok donuk ve bir süre sonra sıkacağını deli gibi hissettiriyor.

Son düzenleme:
Anlatmaya çalıştığım şey buydu. BF6 Battle Royale şimdiki hali ile mobil Call of Duty Battle Royale gibi hissettiriyor.

Ben hala bu kadar yavaş movement değil de MW3’teki gibi bir movement tarafçısıyım. Oyun akışı bu haliyle çok donuk ve bir süre sonra sıkacağını deli gibi hissettiriyor.
Bence MW3 zaten oynanış olarak en iyi Warzone'du onu da rezil metayla hiç ettiler. Bir sene boyunca Assault Rifle kullanılamayan bir oyun. RedSec de biraz öyle, LMG'ler her açıdan AR'den daha güçlü.

Bide benim bir şey daha dikkatimi çekti, oyun baya p2w. Anlatayım; mesela 5 level olduğunuzu düşünün, normalde siz 30 levelda açılan silahı kullanamazsınız değil mi? Fakat Battlepass alırsanız bu silah direkt açılıyor. Yani sen Battlepass’ı fullersen level ile açılan ve görev ile açılan silahlara direkt sahip oluyorsun, baya p2w.

Mesela dostlar, 40 levelda açılan silahı sırf Battlepass aldığım için şu an kullanabiliyorum ve benim levelim 30. Siz düşünün artık.

Warzone'un şu anki halini alması da 5 sene sürdü hocam unutmamak gerek. İlk Verdansk Warzone videolarında mekaniklerine ve oyuna dönüp bakınca insan ben bunu nasıl oynamışım diyor. Yavaş yavaş gelişecektir. Şu anki haliyle bana da 10 üzerinden 6.5 civarı hissettirdi. Bence 2026 ilk çeyrek sonlarına doğru daha iyileşerek güzel bir oyun olur.

BF6'nin belki gunplay ve movement olarak gelişebilir ama mekaniksel ve vuruş hissi olarak gelisebilecegini pek düşünmüyorum, bunlar biraz da oyun motorunun derinliklerinde yatan bir şey.

Bundan 5 sene önce çıkan MW bile genel olarak BF6'dan kaliteli hissettiriyordu. MW dememin sebebi Warzone'da zaten onun temeli kullanılarak yapıldı. Demem o ki oyun motorunu tutup baştan yapmayacaklarına göre bu belirttiğim durumu da değiştireceklerini sanmıyorum. 5 senedir CoD oyunlarının üzerine bir oynanış görmedim ben. BF6 maalesef çok yavan geliyor.

BF6'nin bu kadar sevilmesinin nedeni köklerine dönmesi, izlediği politikalar, rakibine göre topluluğu dinlemesi ve bunu uygulaması denilebilir. Seneye çıkacak olan MW'de de bunun olmayacağının garantisi yok bu nedenle Activison bir anda çıkıp biz hepinizi dinledik bunları bunları yaptık derse aynı şekilde BF6 nasıl bir anda patladiysa yeni CoD oyununda da aynısı olur. Call of Duty'nin burada önde olduğu konum ise sağladığı gerçek gunplay, movement, mekanikler ve vuruş hissi denilebilir.

Bir de benim bir şey daha dikkatimi çekti, oyun bayağı P2W. Anlatayım; mesela 5 level olduğunuzu düşünün, normalde siz 30 levelda açılan silahı kullanamazsınız değil mi? Fakat Battle Pass alırsanız bu silah direkt açılıyor. Yani sen Battle Pass'ı fullersen level ile açılan ve görev ile açılan silahlara direkt sahip oluyorsun, bayağı P2W.

Mesela dostlar, 40 levelda açılan silahı sırf Battle Pass aldığım için şu an kullanabiliyorum ve benim levelim 30. siz düşünün artık.

Şimdi resim atacağım dostlar göstermek için.

Bakın resimde göründüğü gibi görevi bile yapmadım silah kilitli fakat sırf batelpass aldığım için bu silahı kullanabiliyorum.

EA bayağı abartmış yani gidin her sezon Batelpass alın şu 25 Kademe veren paketten bütün silahları açın.

Dosya Ekleri

• IMG_1458.jpeg
    IMG_1458.jpeg
    266,8 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı