Leatherman Super Tool 300 taşımak yasak mı?

• Konuyu başlatan Femto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 3.084
Makaleler
12
Daha fazla  
Babamın mesleğinden dolayı (bomba imha uzmanı) evde 4-5 adet farklı farklı Leatherman bulunuyor. Tıpkı babam gibi benim de sürekli bir şeylerle uğraşıyor olduğumdan, bir tane istediğimde bana bu modeli verdi. Yaklaşık 2-3 yıldır evde tutuyorum. Bazen dışarı çıktığımda da yanıma alıyorum, bozuk fermuarlarla, yerinden çıkan zincirlerde çok yardımcı oluyor. Ürünün tam fotoğrafına buradan bakabilirsiniz. Babam dışarı çıkarken çantamda tuttuğum sürece sorun olmayacağını söylüyor ama emekli polis olan annem bunu yanımda taşımamam gerektiğini söylüyor, bundan dolayı arada kaldım diyebilirim. Daha önce havaalanına bununla girdim, bavulumda durduğu sürece içeriye bununla girmemde bir sakınca olmadığı söylendi. Ürünün fotoğrafında gözüken bıçak yaklaşık 8cm uzunluğunda. Tam bir bilgisi olan var mı acaba?

Son düzenleme:
"Saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş olmayan bıçaklar taşınabilir. Örneğin, bir İsviçre çakısını üzerinizde taşıyabilirsiniz. “Multi tool” adıyla anılan çok amaçlı aletlerin parçası olan bıçaklar da taşınabilir. Bunun dışında zanaat ve hobi gibi kullanılan kısa namlulu oyma ve deşme bıçakları da taşınabilir." demiş bir kaynak.

"Saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş olmayan bıçaklar taşınabilir. Örneğin, bir İsviçre çakısını üzerinizde taşıyabilirsiniz. “Multi tool” adıyla anılan çok amaçlı aletlerin parçası olan bıçaklar da taşınabilir. Bunun dışında zanaat ve hobi gibi kullanılan kısa namlulu oyma ve deşme bıçakları da taşınabilir." demiş bir kaynak.
Ama sonuna da iliştirilmiş "İçişleri Bakanlığına yapılacak yönetmelik ile" diye.

Anneniz haklı.
189₺ idari para cezası ile başlayıp, sicilinize bağlı olarak 1 yıla kadar hapis cezası var.

" İlgili kanuna göre; ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı ve bulundurulması özel kanunla veya kararla yetki verilmedikçe yasaktır. Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir. "

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı