Led tabela yapımı

Ya artık ben, sizin oraya gelip yapacağım şu LED tabelayı :D Nedir senin bu çilen arkadaş :D Yapamadın gitti :D
Bazen çarşıya gitmek zor geliyor. Bazen de ben unutuyorum ama yapacağım ya taktım kafaya. Ev biraz da uzak elektronikçilere :) :)

Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz.Bugün 100 kırmızı led 2x47k direnç 1x100k direnç aldım. Ve yapım aşamasına başlayacağım.

Bazen çarşıya gitmek zor geliyor. Bazen de ben unutuyorum ama yapacağım ya taktım kafaya. Ev biraz da uzak elektronikçilere :) :)

Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar beraberiz.Bugün 100 kırmızı led 2x47k direnç 1x100k direnç aldım. Ve yapım aşamasına başlayacağım.

Hocam, kullandığın ledlerin adı nedir acaba? Birde fiyatı nedir? Adımı yazmak istiyorum. :D :D

Hocam yalnız 70-100 LED'e tek 1kohm'luk direnç bağlarsanız direnciniz çok ısınacaktır, bir zaman sonra özelliğini kaybedebilir.Ben 10kohm'luk dirençlere 20 LED'den fazla bağladığım zaman ısınıyor gerisini siz düşünün. 1kohm'luk değilde 100kohm'luk kullanırsanız direncinizde ısınma sorunu olmaz vede LED'lerden iyi verim alabilirsin ama bu dediğim 70-100 adet LED'e tek direnç bağlıyacaksanız geçerli. Siz 1kohm'luk dirençle bağlamak istiyorsanız en fazla 6-7 tane LED bağlayın. Aksi takdirde direnciniz aşırı derecede ısınacaktır.

EDİT: Birde siz anladığım kadarıyla LED'lerle çeşitli desenler veya isimler yazıcaksınız.Bunun icin PIC programlamalı devreler kullanmak zorundasınız. Aksi takdirde yaptığınız devrede LED'lerin hepsi sadece ışık vericektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı