LED trafosu ile motor çalıştırmak mümkün mü?

MyriadL

Hectopat
Katılım
4 Mart 2021
Mesajlar
443
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba başlıkta gördüğünüz gibi LED trafosu ile motor çalıştırmak mümkündür değilse sebebi nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Kesinlikle mümkündür hocam. Fakat motorun maksimum voltaj değerine dikkat etmeniz gerek yoksa motora zarar verebilir. Eğer uzaktan kumandalı arabalarda bulunan bir motor gibi küçük motorlardan ise onlara zarar verebilir hocam. Çünkü Led trafosu sabit 12V verir. Motoru çalıştırır fakat sürekli yüksek rpm yani devirde döner ve uzun süre çalışır ise zarar görebilir. Bu gibi motorlar kullanacak iseniz led trafosundan sonra bir voltaj düşürücü kullanmanız. Ya da daha kolay yöntem olan 5 ila 9 V aralığında başka bir adaptör kullanmanız mantıklı olacaktır. Kullanacağınız motor farklı ve voltaj değeri ne olduğunu biliyorsanız daha net bir şekilde yardımcı olabilir arkadaşlar.
 
Yok öyle bir motor kullanmayacağım biraz daha büyük motor için sıkıntı çıkarmaz ise işime yarar teşekkür ederim değerli bilginiz için.
 
Büyük motorlar için gayet işinizi görecektir hocam zaten büyük motorlar için 12V normal bir voltaj değeri hatta elektrik süpürgesi tarzı bir motor ise 36V ile çalışan versiyonlar da var az bile gelebilir. Led trafosu motor çalıştırmada çok avantajlıdır hocam çünkü yüksek amperler verebiliyorlar. 20A - 40A civarı verenler var. O sebeple motor çalıştırmak için adaptör kullanmaktansa led trafosu en mantıklısı. Rica ederim bu arada. Umarım yardımcı olmuşumdur.
 

Geri
Yukarı