Merhaba, benim LED'li bir saat vardı saat bozulunca içindeki LED'leri çıkarıp masanın altına ışıklandırma olarak kullanmak istedim. Yalnız LED'lerin üzerinde silikon var. Bu silikonu LED'lere zarar vermeden nasıl çıkarabilirim?
Merhaba, benim LED'li bir saat vardı saat bozulunca içindeki LED'leri çıkarıp masanın altına ışıklandırma olarak kullanmak istedim. Yalnız LED'lerin üzerinde silikon var. Bu silikonu LED'lere zarar vermeden nasıl çıkarabilirim?
@Emircaan
İzopropil alkol sıcak silikonun en iyi çözücüsüdür. Kolonya kullanabilirsin.
Üzerine kolonya sıkıp 15-20 saniye sonra elinle biraz silikonu kaldırmaya çalış. Kendini salar.
@Emircaan
İzopropil alkol sıcak silikonun en iyi çözücüsüdür. Kolonya kullanabilirsin.
Üzerine kolonya sıkıp 15-20 saniye sonra elinle biraz silikonu kaldırmaya çalış. Kendini salar.
Bir şey olmaz. Devrelerde izopropil alkol kullanılır. Senin evinde olmayacağı için en yakın şey kolonya. Sonrasında iyice peçete ile sil ve kurumasını bekle. Sıkıntı yaşamazsın. Millet kolonya ile işlemci siliyor.
LED'in üstüne tutmayacak ki zaten. Havya veya sıcak silikon (sanırım elinde yok ama) ile çok rahat LED'e hiçbir zarar vermeden sökülür o hocam. Üstte arkadaşın verdiği fikir de denenebilir onu bilmiyorum.