Ledleri Fişe Veya USB'ye Bağlamak?

Seri bağlama yaparsan direnç aratar, parlaklık

Paralel bağlarsan akım artar, süre

Adaptöre çok fazla para harcaman gerekeceğini sanmıyorum, maksimum, böyle taş çatlasa içinden elmas çıksa 25 TL vereceksindir. Ha daha fazla çıkarsa tabi yani özür dilerim, çünkü döviz pahalılaştı - ben en son 6 ay önce böyle bir işe girişmiştim.

Elindeki LED'ler şerit led'dir şerit led 12v dc akımla çalışır USB(5.5v-5A) ye bağladığında sönük yanması normal'dir eger elinde eski bir adaptör var ise 12v-10v civari işini görür geceleyin yakın mesafeden kullanırsan gözünü ağrıtır ledleri yansıtarak vermeni öneririm.

Şerit LED 12v dc -1 metre'si 400mA (30 led'li şerit ledler 200mA) amper çeker eski bir adaptör bulursan arkasındaki output bilgileri uyuşuyorsa sorun olmaz amperi yüksek olursa daha fazla LED bağlayabilirsin
Ancak tam tersine adaptör'e çok fazla led takarsan adaptörü yakarsın

EĞer elinde eski bir adaptör yoksa herhangi bir elektronikci'den temin edersin

Merhaba. Elinde kullanmadığın psu varsa uçlarındaki soketleri kes. Yeşil sarı ve siyah dışındaki tüm kabloları içini açıp plakadan kes.
Sonra yeşil ve bir adet siyah kabloyu birleştirip bantla ( pus switchi)
Sonra sarıları ve siyahları ayrı ayrı toplayıp güzelcene bağla led'ne
Sarı + Siyah -

Pusda switch yoksa yeşil ve siyah kablo arasına switch koyup aç kapat yapabilirsin.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı