Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Not: Bu resmi bir yol değildir ve karşılaşacağınız herhangi bir problem, hata, donanımsal zarar vb. şeylerden siz sorumlusunuz. Bir şeyin garantisini veremem. Karar sizin.

Not: Bu rehberden önce Windows 11 ISO dosyasını sadece Rufus'un "No TPM, No Secure Boot" seçeneğiyle yazdırıp deneyebilirsiniz. Olmazsa bu rehber sorununuzu çözecektir.

Legacy BIOS'a TPM ve Secure Boot Olmadan Windows 11 Kurmak
1. Windows 10 ve 11 ISO dosyalarını indirelim. Evet, ikisi de gerekiyor. (Medya Aracı değil ISO dosyası)
Windows 10 (Technopat)
Windows 11
2. Daha sonra ISO dosyalarını (herhangi ya da ayıklamada oluşturulacak) klasöre ayıklayalım. Ayıklanan iki dosya da rahatça erişebileceğiniz bir yerde olsun ki kafanız karışmasın. Siz bilirsiniz.
3. Ardından Windows 11'in ayrıştırılan dosyasının içinde Sources klasöründeki install.wim dosyasını silelim. Windows 10'un Sources klasöründeki install.wim dosyasını alıp Windows 11'in Sources dosyasına atalım.
4. NTLite programını indirip kuralım.
5.
1.PNG

Ekle tuşuna basalım ve Görüntü dizini seçeneğine tıklayalım. Buradan az önce üzerinde değişiklik yaptığımız Windows 11 klasörünü seçelim.
6. Seçimden sonra Ekle tuşunun 2 yanındaki ISO oluştur seçeneğine tıklayalım.
7.
image-1902-0105182815082.png

Oluşturulan ISO'yu Rufus programından "no TPM no Secure Boot" seçeneğiyle USB'ye yazdıralım. En az 8GB USB Bellek gerektirir. USB'nin içindeki bilgiler biçimlendirmeden dolayı silinecektir.

Son adım: Her şey tamam. Boot menüsünden USB'yi Boot ederek kurabilirsiniz.
Not: Kurarken temiz kurulum yapmak zorundasınız. İsterseniz temiz kurulum yapmadan kişisel dosyalarınızı silmeden yükseltmeyi de deneyebilirsiniz. Ben denedim ve kabul etmedi. Dilerseniz denersiniz. Kişisel dosyalarınız silinecek.
Not: Benim işlemcim de Windows 11'i desteklemediği için basit bir şey yapmaya kalktığımda bile işlemci kullanımı %100 oluyordu. Kısa sürede Windows 10'a temiz kurulum yaptım.

Kaynak: How to Install Windows 11 in Legacy (MBR) BIOS Mode - Appuals.com
Görsel kaynak: Önyüklenebilir Windows 11 USB Sürücüsünde TPM ve Güvenli Önyüklemeyi Devre Dışı Bırakmak için Rufus Nasıl Kullanılır

Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt bir Windows 11 ISO dosyasını Rufus üzerinden ayarlayarak yazdırmak yeterli oluyor. NTLite'ye gerek yok. Bu tarz konularda yüz kere açıldı zaten.

Elinize sağlık. Ben, hiç USB kullanmadan geçtim. Windows 11 ISO dosyasının "sources" klasörü içindeki "appraiserres.dll" sildim ve kuruluma başlarken bilgisayarı denetlediği zaman internet bağlantısını kesince bal gibi kuruyor.

Direkt bir Windows 11 ISO dosyasını Rufus üzerinden ayarlayarak yazdırmak yeterli oluyor. NTLite'ye gerek yok. Bu tarz konularda yüz kere açıldı zaten.

Konu Leagcy BIOS için. UEFI olmayan bilgisayarda da haliyle TPM ve Secure Boot olmayacağı için onu da gösterdim. Neden sadece Rufus'la yapılacak işin rehberini yapayım?

Ben BIOS'u Legacy olan, UEFI desteği olmayan laptopuma birçok kez Rufus üzerinden sadece bu ayarı yaparak Windows 11'i kurdum. Rufus'un GitHub'ında da bu işlemi yaptığı yazıyordu sanırım. Sanmıyorum fakat hata alan olur ise NTLite ile uğraşabilir.
Bir dakika eğer normali böyle ise bu rehbere gerek kalmamış mı oldu?

Ben BIOS'u Legacy olan, UEFI desteği olmayan laptopuma birçok kez Rufus üzerinden sadece bu ayarı yaparak Windows 11'i kurdum. Rufus'un GitHub'ında da bu işlemi yaptığı yazıyordu sanırım. Sanmıyorum fakat hata alan olur ise NTLite ile uğraşabilir.
Rehberin başına raporla bir not daha ekledim. Bu şekilde dediğinizi de yaptım.

Son düzenleme:
Elinize sağlık. Ben, hiç USB kullanmadan geçtim. Windows 11 ISO dosyasının "sources" klasörü içindeki "appraiserres.dll" sildim ve kuruluma başlarken bilgisayarı denetlediği zaman internet bağlantısını kesince bal gibi kuruyor.

Hocam 22H2 ilk betaya temiz kurulum yapmıştım o zaman internet bağlantısını kesmiştim ise yaramadı ancak şimdi Rufus 3.19 sürümü ile atlanabiliyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı