Legacy BIOS modunu UEFI yaparken "Cannot find room for the EFI System Partition" hatası

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500 - XFX SWFT210 RX6600 8GB - 2x8 GB RAM - ASUS PRIME B450M-K II - ASUS VG259QM 1MS 280HZ FHD-
Meslek
Öğrenci
gt-5tQxYsmK4I2FxRgfaRYpIIE&_nc_ht=scontent.fist7-1.jpg

Legacy BIOS modunu UEFI yapmak istiyorum. MBR2GPT.EXE ile dönüştürme işlemi yaparken bu hatayı alıyorum. "Cannot find room for the EFI System Partition"

Dosya Ekleri

• 45DFE189-55B8-42AF-B936-D3743BFC39CB.jpeg
    45DFE189-55B8-42AF-B936-D3743BFC39CB.jpeg
    192,7 KB · Görüntüleme: 152
Bence şöyle yapın:
SSD ile Windows açılırsa aynı programı kullanarak diski tekrar MBR yapın. Ya da mümkünse yedeklerinizi SSD'ye taşıyın ve sıfırdan UEFI kurulum yapın.

Bu kurtarma rehberi UEFI sistem için. Fakat sizin durumunuzda disk GPT olmasına rağmen, sistem legacy. O bakımdan sorun olabilir.
yani siz ne yapmamı önerirsiniz bu durumda

Bunların birinde Windows yok mu?
şimdi takıyorum açınca göreceğim

Hocam sıfırdan kurulum yapmaktan başka şansınız yok gibi. :(

En azından Windows açılana kadar tek disk deneyin, sorun olmasın.
şansıma kullanmadığım ssdnin içinde windows yüklüymüş. şuanda sanırım format usbsi hazirlamaktan baska şansım yok öylemi

Şöyle yapın. Format USB'si hazırlayın. Önemli verilerinizi SSD'den taşıyın. Ve SSD'ye sıfır kurulum yapın.

Eki Görüntüle 1728879

Kurulumdan sonra gerekirse o verileri tekrar SSD'ye aktarın.
Hocam onu nasıl yapacağım Elimdeki SSD'lerin ikiside M2 SSD ve bende yalnızca 1 tane M2 slotu var ikinisi aynı anda takamadan yapamam ki

M.2'lerin ikisine de taşıyın hocam. Birini çıkarın ötekini takın. Burada önemli olan veri kaybetmemek değil mi?

Ne kapasitesi hocam anlamadım.

M.2 SSD kaç GB? Yani yedekler için yetmiyor mu?

M.2'lerin ikisine de taşıyın hocam. Birini çıkarın ötekini takın. Burada önemli olan veri kaybetmemek değil mi?

M.2 SSD kaç GB? Yani yedekler için yetmiyor mu?

Hocam fazladan 2 SSD yok ki bende toplamda iki tane var ve biri arıza çıkartan diğeriyse içinde sadece Windows olan SSD.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı