Çözüldü Legacy BIOS nasıl UEFI yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

feramuz38

Hectopat
Bilgisayar yavaşladı ve format atacaktım. Normalde Windows'un kendi programından direkt belleğe kuruyordum Windows 10'u. Bu sefer ilk defa Rufus kullandım ve UEFI'yi fark ettim. Benim BIOS'ta hem Legacy hem UEFI seçeneği var. UEFI seçip flash bellekle format atarken bilgisayardaki diskleri silip hangi diske Windows'u kuracağımızı seçtiğimiz ekranda hata veriyor. Windows 0 sürücüsünün 4 bölümüne yüklenemiyor diye bir hata. Bazı çözümler buldum bazı komutlarla diski falan siliyor ama ya sonra tekrar hata verirse ve zaten disk de silinince Windows açılmaz diye cesaret edemedim yapmaya. Rufus'tan GPT olarak yazdırdım bu arada. Ne yapmalıyım? UEFI ile Legacy arasında performans farkı yoksa direkt yine legacy kuracağım yoksa.

Çözüm
USB'yi GPT olarak yazdırdıysanız UEFI kurmanızda bir engel yoktur. Yedekleriniz varsa onlar silinir GPT'ye çevrilince. Legacy ile UEFI arasında gözle görülür bir fark yok performans konusunda. UEFI gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz.
USB'yi GPT olarak yazdırdıysanız UEFI kurmanızda bir engel yoktur. Yedekleriniz varsa onlar silinir GPT'ye çevrilince. Legacy ile UEFI arasında gözle görülür bir fark yok performans konusunda. UEFI gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz.

Çözüm
1728731099990.jpeg

Böyle bir hata alıyorum ama

Hocam bu hatayı şöyle çözmüştüm ben, format atacak olduğum HDD içindeki bütün bölümleri silmiştim ve tek parça haline getirmiştim, sonra komple biçimlendirdim ve yeniden böldüm, sorun çözülmüştü.
Bunu komutla yapıyor bazıları ama işte yine olmazsa ve Windows da silineceği için bilgisayar da açılmaz diye korkuyorum

İsmi yerel disk (Sürücü 1)olana dokunmayın. Sürücü 0 olanların hepsini silin. Sonra ayrılmamış alandan yeni bölüm oluşturun.
Ya bunu rastgele Google'dan buldum sadece hatayı göstermek için şimdi kendi ekran görüntümü atacağım

Maalesef fotoğraf yükleyemedim dosya boyutu yüzünden sunucu işleyemiyor diyor

Maalesef fotoğraf yükleyemedim dosya boyutu yüzünden sunucu işleyemiyor diyor

Son düzenleme:
Hocam bu hatayı şöyle çözmüştüm ben, format atacak olduğum HDD içindeki bütün bölümleri silmiştim ve tek parça haline getirmiştim, sonra komple biçimlendirdim ve yeniden böldüm, sorun çözülmüştü.
Dediğiniz gibi yaptım ve herhangi bir sorun çıkmadı. Öncesinde işimi garantiye almak için rufusta çift UEFI/BIOS modunu etkinleştirip windows 10 ISO dosyasını belleğe hem GPT hem de MRB olarak yazdırdım ki bilgisayar açılmazsa falan eskisi gibi legacy olarak format atarım diye ki böyle bir şeye gerek olmadı. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı