Legacy olan sistemi UEFI yapmaya çalışacakken güvenli modda CMD açılmıyor

Zelasis

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben Windows 10'u format işinden pek anlamadığım zamanlar UEFI kurmak yerine legacy olarak kurmuşum.
Windows 11'e geçmek istediğim için Secure Boot açmam gerekiyor ama UEFI olarak kurulmamış sisteme sanırım kuramıyormuşum.
UEFI yapabilmem için de MBR olan diski GPT'ye çevirmem gerekiyormuş ardından da BIOS'a girip Legacy'i UEFI yapacakmışım ve CSM kapatıp Secure Boot açacakmışım.

Bu rehberi uyguluyorum ama Windows'u gelişmiş ayarlarda başlattıktan sonra komut istemcisine tıkladığımda siyah ekranda kalıyor ve hiçbir şey gözükmüyor. Bu nedenle de komutları CMD'ye giremiyorum. Bu rehberi oradan uygulamak yerine masaüstünden uygulamak bir sorun teşkil eder mi veya farklı bir yol mu izlemeliyim?

Bilgisayar normal bir şekilde açıkken Windows tuşuna basın. Güç tuşuna tıklayın. Yeniden başlatın üstüne gelin ama basmayın. Shift'e basılı tutarken yeniden başlata basın. Sonrasında gelen ekranda gelişmiş seçeneklere girin. Oradan komut istemine girebilirsiniz.

Bunu da denedim gelişmiş seçenekleri görebiliyorum ama komut istemcisine tıkladığımda ekran siyah kalıyor, bekliyorum ekran bir türlü gelmiyor. Bu sebepten dolayı da BIOS'a girip Secure Boot ayarlarını açtıktan sonra USB ile Windows 11 kurmayı düşündüm. O sırada da diski format atma ekranında GPT'ye çevirmek daha mantıklı geldi sanki.

UEFI olarak kurarsanız zaten GPT olur.

Gece USB'yi taktım BIOS'a girdim CSM kapattım Secure Boot açtım sonra tekrar başlattım, diski sildim, diski GPT'ye CMD yoluyla dönüştürdüm ardından kurulumu yaptım. Boşu boşuna gerilmişim çok kolaymış. Kolayca hallolmuş oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…