Arkadaşlar geçen hafta
"Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 7 4800H 16 GB 512 GB SSD RTX 2060 FreeDOS 15.6" FHD Taşınabilir bilgisayar 82B100BCTX" laptopu satın aldım.
Tam 1 hafta oldu alalı. 1 hafta içerisinde laptopu iyi tanıdığımı düşüyorum. Genel olarak laptop çok hoşuma gitse de birkaç sorun yaşayınca insanın hevesi kursağında kalıyor.
Olumlu yönleri:
* Her detayı özenle tasarlanmış hissi veriyor.
* Ekran kalitesine bayıldım. Renkler çok canlı görünüyor.
* Ekran minimum parlaklığı iyi maksimum parlaklığı da üzmez.
* İşlemcisi ve ekran kartı çok iyi uyum sağlamış. Mükemmel iş çıkraıyorlar.
* SSD kaliteli okuma yazma hızı çok iyi. (1800mb/sn okuma yazma yapıyor)
* Webcam idare eder ama mikrofonu çok çok iyi.
* Klavye kullanımı rahat. Tıuchpad de rahat ama biraz kalitesiz malzeme gibi duruyor.
* Boşta çalışırken pirize takılı ise çok az fan sesi var pilde iken fan sesi duyulmuyor hatta bazen fan duruyor.
* Oyunlarda Soğutması başarılı.
* Bataryası çok iyi. YouTube'da gezinirseniz 6 saat rahat gidiyor. Ekran parlaklığı en düşükte olursa 9 saat bile gidebilir.
Olumsuz yönleri:
* Olumsuz da sayılmaz ama benim için olumsuz. Her oyun bilgisayarı gibi bu da oyunlarda çok sesli çalışıyor.
* Az da olsa coil whine sesi var. Kulağınızı yanaştırınca duyuluyor.
* Touchpad malzeme kalitesi hışuma gitmedi.
* Sanırsam HDD takılamıyor.
Bana gelen bilgisayarda karşılaştığım sorunlar:
* Açıkcası çok memnundum ama şu sorunlar hevesimi kırdı:
1.) Touchpad'in tam orta kısmında hafif bir pürüzlülük var elimle onu hissedince rahatsız oluyorum.
2.) Ses sürücüsü harici mikrofonların ses kalitesini çok düşürüyor. Çok uğraştım bir türlü çözemedim.
3.) Wi-Fi 6 adaptöründen kaynaklı harici kulaklıklara parazit sesi yapıyor. Daha detaylı anlatmam gerekirse harici kulaklık taktığımda sol kulaklıktan sürekli cızırıtı sesi geliyor. Sorunu araştırdım global forumlarda sorunun Wi-Fi 6 adaptöründen kaynaklandığı ve Wi-Fi yayın gücünü 1 veya 2 seviye düşürünce düzeleceği yazıyordu. Dediklerini yaptım gerçekten de düzeldi.
4.) Daha 1 haftalık bilgisayarda çökme yaşadım. Anlık dondu ve yeniden başladı. Mini dump dosyasını eke koyacağım.
Yani bu 4 sebep beni rahatsız etti. İade etmeyi düşündüm fakat bu bütçeye muadil cihaz bulamadım. 13bin TL bu düzeyde önereceğiniz cihaz var mı?
Mini dump dosyasından anlayan arkadaş varsa yardımcı olursa memnun olurum.
042421-17937-01.dmp - 3.0 MB