Legion 5I Pro'dan MacBook'a geçilir mi?

Exodia474

Centipat
Katılım
23 Ağustos 2021
Mesajlar
192
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Lenovo Legion 5I Pro kullanıyorum ancak kendisi ve şarj aleti çok ağır olduğu için okula getirip götürmekte zorlanıyorum. Cihazın performansı çok iyi fakat ben de bir hevesle oyun için aldım fazla da oynamıyorum. M1 Pro'ya da M2 MacBook'lar ergonomi ve işlevsellik olarak ilgi çekiyor. Yönetim bilişim sistemleri derslerinde çeşitli programlama dilleri ile uğraşacağım IDE kullanımları falan rahat mı? Beni memnun eden bir cihaz olur mu elimdeki Windows laptopu satıp geçmeyi düşünüyorum. Belki LoL ve Football Manager oynarım onun dışında sanmıyorum başka oyun oynayacağımı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçenlerde Lenovo Legion 5 Pro modelinden MacBook Pro 14'e geçtim aynı sebeple. İlk macOS deneyimim olacak. Cihaz henüz kargoda olduğu için net bir yorum yapamayacağım ancak birincil önceliğiniz benim gibi taşınabilirlik ve dışarı çıktığınızda şarj adaptörü gerekmeden uzun uzun çalışabilmekse, bence en mantıklı karar olacaktır.
 
Hocam bu arada mesaj imzasından gördüm aynı sistemi kullanıyormuşuz bende de aynısı var benim de ilk mac deneyimim olacak oyun oynarım hevesiyle aldım taşırız dedim genciz ama yok bu yıldan itibaren minimum haftada bir şişli-şile yapıyorum adaptörsüz de zaten anında yiyor şarjı tek korkum hani aynı rahatlıkta çalışabilir miyim ideler olsun diğer yazılımların uyumu olsun siz ne düşünüyorsunuz bir de satsam gider mi bu cihaz acaba siz satıp mı aldınız?
 
Hocam dün akşam teslim edildi cihaz, kurulumları yaptım.

Yazılım tarafı ile ilgili yorum yapmak isterdim ancak çok ilgilendiğim bir alan değil ne yazık ki. Bunu internetten arayıp yorumları inceleyerek kararlaştırmanız daha doğru olacaktır.

Evet ben de satarak aldım ancak satma işi biraz uzun sürüyor ve aklınızdaki fiyatlara gitmiyor büyük ölçüde bilginiz olsun.

Millet tak diye nakit para bağlayamadığı ve kredi kartına taksitle satın aldığı için, nakit para ödeyerek alan birisini bulmak bu dönemde zor oluyor.

macOS ile ilgili ayrıntılara geçince, büyük ölçüde temel kullanıcı için düzenlenmiş bir işletim sistemi gibi gözüküyor. Başlangıçta alışmak zaman alır diye düşünüyordum ancak çoğu detay kolayca anlaşılabilir seviyede.

Yine de alışageldiğiniz bazı işlevlerin yerleri ve nasıl yapıldığı öğrenmek başlangıçta zaman alabilir muhtemelen.

MacBook Pro 14 de güzel bir cihaz olmuş, şimdilik memnun gibiyim aldığım karardan ötürü.
 
Hayırlı olsun hocam ben de iyi izlenim alacağımı düşünüyorum hiç yoksa taşıma derdinden kurtuluruz yakın zamanda ben de bir ilan açacağım fiyatta düşüş elbet olacak ama olsun yapacak bişey yok kullanıp içine girdikçe nihai deneyiminizi de aktarırsanız sevinirim
 
Monster Tulpar T7 V20.3 modeli vardı onu satıp MacBook Pro M1 aldım. En büyük avantajı mobilitesi yüksek ve şarjı inanılmaz uzun gidiyor. Stabilitesi Windows'ta kullandığım uygulamalara kıyasla daha iyi. Oyun oynama işini de GeForce NOW ile çözüyorum çok memnun kalırsınız.
 
Monster Tulpar T7 V20.3 modeli vardı onu satıp MacBook Pro M1 aldım. En büyük avantajı mobilitesi yüksek ve şarjı inanılmaz uzun gidiyor. Stabilitesi Windows'ta kullandığım uygulamalara kıyasla daha iyi. Oyun oynama işini de GeForce NOW ile çözüyorum çok memnun kalırsınız.
Hocam bu haftasonu cihazı ilana koyacağım satabilidiğim fiyata göre 16 GB M2 ya da 14 inch M1 pro düşünüyorum çok uzun mesafe yapıyorum okula bi heves aldım ama belli bi dk dan sonra artık tahammül edilmiyor bir de şarjsız çalışmam imkansız ekstra batarya da ağır her türlü yol bunlara çıkıyor Macintosh hiç kullanmadım alışabilir miyim bilmiyorum ama kurcalaya kurcalaya zamanla olur herhalde teşekkürler görüşünüz için
 
Hocam bu hafta sonu cihazı ilana koyacağım satabilidiğim fiyata göre 16 GB M.2 ya da 14 inch M1 Pro düşünüyorum çok uzun mesafe yapıyorum okula bir heves aldım ama belli bir dk dan sonra artık tahammül edilmiyor bir de şarjsız çalışmam imkansız ekstra batarya da ağır her türlü yol bunlara çıkıyor macintosh hiç kullanmadım alışabilir miyim bilmiyorum ama kurcalaya kurcalaya zamanla olur herhalde teşekkürler görüşünüz için.

Halledersin alışırsın :) şu an eve asla Windows laptop sokmam.
 
O kadar iyi diyorsunuz ha hocam cihazı ne amaçla kullanıyorsunuz kodlama falan var mı eğer varsa Windowstaki komforunuzdan oldunuz mu yani şu kurulur şu kurulmaz gibi
Kodlama yapıyorum (Virtual Studio Code) onun dışında Netflix,YouTube vb. sosyal medya mecralarını takip ediyorum. Windowstan Mac'e ilk defa geçtiğim için ilk bir iki gün alışma sürecim oldu ama şimdi keşke daha önceden geçseydim diyorum.

He birde bahsetmeden geçemeyeceğim Touchbar inanılmaz güzel bir teknoloji olmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı