Çözüldü Legion Pro 7 RTX 4080 CS2'de 60 FPS'te takılı kaldı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Ramazan Ö

Hectopat
RAM
32 GB
Ekran kartı
4080
İşlemci
13900HX
Merhaba. Legion Pro 7 4080 model laptopum var. 13900HX işlemciye ve 32 GB RAM bulunduruyor. Bir aralar 200+ FPS alırken driver güncellemesi sonrası sabit 60 oldu. Diğer güncellemede bir seferlik yükseldi ancak sonrası aynı 60 FPS devam.

Ben 4300GE APU sistemde 50-60 FPS alıyordum, anlamadım niye böyle olduğunu. Bazen bilgisayarın moduyla alakalı oluyordu ama artık sessiz veya performans modu fark etmeksizin 60 FPS veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoya da baktım ama bir faydasını göremedim.

Fps_max 0 komutunu da denedim, oyunu sildim yükledim aynı şey. Ayrıca oyunları dGPU kipinde oynuyorum. Dün gözlemlediğim kadarıyla GPU kullanımı 70-80 arasında takılıyor. İşlemci de yanlış hatırlamıyorsam 20-30 civarındaydı. Ekran tazeleme hızı 240 Hz.

Nasıl çözebilirim bu durumu?

Ayar fotoğraflarını atacaktım ancak sunucu hatası yazdı, eklenmedi.

Son düzenleme:
Çözüm
Lenovo'nun bir uygulaması ya da Geforce Experience karışıyor olabilir. Bir tek bu oyunda mı sorun var?
Tespit ettiğim buydu. Önceden sadece bundaydı. Siz yazdıktan sonra diğer oyunları da denedim. Witcher 3 dışındakilerde uzun süre 60+ hiç olmadı.

Ekran görüntüsü 2024-09-20 143912-min.png

Ekran görüntüsü 2024-09-20 144209-min.png

Ekran görüntüsü 2024-09-20 145232-min.png

Ekran görüntüsü 2024-09-20 145257-min.png

Bannerlord, Starfield, AC Odyssey ve Valhalla bunlarda da geçmedi 60 FPS'yi.

Sorunu çözdüm:
Ekran görüntüsü 2024-09-20 162334.png

GeForce Experience içinde buradaki ayar açıkmış. Bu arkadaş da altındaki Battery Boost ayarını kapatıp sorununu çözmüş ama o ayar bende gözle görülür bir etki etmedi.

Kontrol ettiğim 2-3 oyunda da FPS artışı kaydettim. Ama CS2 bana hala düşük geliyor. Atölye haritasında maça girdim, 220-240 arası verdi. Sizce normal mi?
Çözünürlük ve ayar düşürebilirsiniz. Nvidia'dan masaüstü ölçeklendirmeyi tam ekran yapmayı unutmayın ama. Eğer her oyunu laptopun kendi çözünürlüğünde oynuyorsanız da ölçeklendirme yok diye işaretleyin. Bu tip rekabetçi oyunlarda grafik ayarları sonda oynanmıyor, düşürmek gerekiyor ayarları.

@Blackwolf14, bilmediğim için soruyorum. İşlemci ve ekran kartı iyi olsa bile niye düşürmek gerekiyor? Mantığı nedir?
Grafikleri sona aldığınızda frametime yüksek olur. Çözünürlüğü düşürünce yük işlemciye biner. Daha düşük frametime olur. Cs2 daha akıcı ve tepkisel oluyor çözünürlük ve ayar düşürünce. Ben dahili grafiği de kapatıyorum laptopta bu arada bazen sıkıntı çıkarıyor oyunlarda. Bunları siz de deneyebilirsiniz, size uygun ayarı bulup onu kullanabilirsiniz. Her oyun işlemci ağırlıklı değil ya da rekabetçi olmayan oyunlarda bunlara takılmaya gerek yok.

Grafikleri sona aldığınızda frametime yüksek olur. Çözünürlüğü düşürünce yük işlemciye biner. Daha düşük frametime olur. CS2 daha akıcı ve tepkisel oluyor çözünürlük ve ayar düşürünce. Ben dahili grafiği de kapatıyorum laptopta bu arada bazen sıkıntı çıkarıyor oyunlarda. Bunları siz de deneyebilirsiniz, size uygun ayarı bulup onu kullanabilirsiniz. Her oyun işlemci ağırlıklı değil ya da rekabetçi olmayan oyunlarda bunlara takılmaya gerek yok.
Dahili grafik zaten kapalı ancak diğer dediklerinizi bir deneyeyim. Çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı