Legion Y520 WD Green SSD gözükmüyor

bthnerks

Kilopat
Katılım
16 Haziran 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Bir SSD satın aldım fakat defalarca monte edip tektar denesem de, BIOS ayarlarını kombine edip bilgisayarı defalarca tekrar başlatsam da olmuyor. Ne BIOS ne de aygıt yöneticisi ne de disk yönetiminde görünüyor. M.2 port ve M tipi destekli bi yuvam var yani sağ tarafı çentikli bir yuva.
Fakat ben WD Green markalı çift çentikli yani B tipi SSD aldım. Alırken M tipi ve B tipi farklarından haberdar bile değildim. Sorun bundan mı kaynaklı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar merhabalar. Eksik teknik bilgi verdiğim için kusura bakmayın.
  • Cihazım: Lenovo Legion Y520
  • Anakartım: Lenovo LNVNB161216
  • M.2 yuvam: M tipi yuva. Tek çentikli bir giriş var.
  • Aldığım SSD: Çift çentikli, sanırım B tipi oluyor.

Daha önce SSD almadığım için bu bilgilere hakim değildim ve bilmiyordum. SSD yuvam NVMe destekli imiş, bu teknolojiler hakkında bilgim yok. İnternetteki gayretli araştırmam sonucu, M.2 SATA SSD'lerin bu cihazda erişilemediğini öğrendim. M.2 SATA diskler B portlu mu oluyor?

Ekteki belge, cihazımın kullanım kılavuzunda belirtilen destekli SSD'ler. Lenovo bu SSD'lerin sistemime %100 uyumlu olduğunu yazıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Bu durumda ürünü iade edip tek çentikli bir ürün mü almalıyım? @The Anorak @Recep Baltaş
 

Dosya Ekleri

  • dwqdwq.PNG
    dwqdwq.PNG
    20,8 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleyen: Moderatör:
Listedekilerin tamamı PCI-e SSD'ler. Kullanmış olduğum notebook'un da sadece M tarafında çentik var. Ancak hem PCI-e hem de SATA SSD'leri çalıştırabiliyor.

Sizin cihazınız görünüşe göre sadece PCI-e SSD'leri destekliyor.
İade edip tek çentikli NVMe SSD almanız sorununuzu çözmesi gerek.
 
@The Anorak Teşekkür ederim. Başta normal SSD almıştım, m.2 port olduğunu öğrendim benim cihazımın ve de şimdi m.2 port ve NVMe almam gerektiğini öğrendim. PCI-e ve NVMe'nin nedir? SSD satın alırken tam olarak neye dikkat etmeliyim yine bir problem yaşamamak için?

Edit: https://www.hepsiburada.com/patriot...nEKJMZoRTina01XWR1AvIx6Y5vTh3GSYaAu9DEALw_wcB

Ürün uyumlu mudur? En uygun bunu bulabildim.

SSD almak konusunda kişisel düşüncenizi öğrenmek isterim, hangi markaları tavsiye ediyorsunuz? Günlük kullanıcıyım, çoğu zaman bilgisayarımla oyun oynarım, herhangi bir yazılım ve veri işi yapmıyorum.
 
M.2 fiziksel bir arabirim. Aynı USB Type-C ve HDMI gibi. Dışarıdan bakıldığında arkaplanında ne olduğu cihazdan cihaza değişiklilik gösterebiliyor.

M.2 için SSD tarafında ise 3 adet standart mevcut. SATA, PCI-e AHCI ve PCI-e NVMe.
SATA olanlar bildiğimiz SATA III'ün M.2 formuna getirilmiş halleri. Basit bir adaptör ile standart SATA portuna bağlanabilirler. Hızları 2.5" SATA SSD'ler ile yakındır.
NVMe ise ACHI'nin yerini alan depolama için optimize edilmiş bir teknoloji. Ve PCI-e üzerinden çalışıyor. PCI-e'nin hangi sürümünü ve kaç lane(yol) kullandığına göre potansiyel hızı değişiklilik gösterebiliyor. En yaygın olanları PCI-e 3.0 x4 olanlar. Yavaş yavaş PCI-e 4.0 olanlar yaygınlaşıyor.

Tek çentik M Key olanlar PCI-e destekli SSD'ler. Ama NVMe desteklediğini SSD'nin açıklamasından öğrenebilirsiniz.

Link'deki ürün teorik olarak uyumlu. Kullanıcı yorumlarına bakmanızı öneririm.
Kendim Samsung'un ürünlerini tercih ediyorum. 840, 860 ve 970 Evo ürünlerini günlük kullanıyorum.
Üzerinde DRAM Cache bulunmayan veya QLC bellek kullanan SSD'leri sistem sürücü olarak kullanmanızı tavsiye etmem. Bazı kullanıcılar Gigabyte başına fiyatı ucuz olduğu için QLC SSD'lere yönelebiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı