Maalesef ki çoğu PC oyunu DualSense ve DualShock 4 desteği sunmuyor. Bunun nedeni, DualShock ve DualSense desteği için ekstra kütüphane ve kod gerekmesi. Çoğu geliştirici de bu nedenle DualShock ve DualSense desteği eklemiyor. Onun yerine halihazırda Windows tarafından doğal şekilde desteklenen Xinput API'ı kullanarak Xbox kontrolcüsü desteği ekleyip geçiyorlar.
Sorunu çözmek için farklı yazılımlar mevcut. Bu yazılımlar, DualShock 4 ve DualSense'i Xbox 360 kontrolcüsü olarak göstererek oyunlarda çalışmasını sağlıyor. Fakat elbette oyun içinde de kontroller Xbox kontrolleri olarak görünüyor. Bazı oyunlarda Xbox kontrollerini DualShock/DualSense kontrol şeması ile değiştiren (görünüm olarak) modlar mevcut olabiliyor. Bu modlar sayesinde Xbox 360 emülasyonu ile DualShock/DualSense kullanıldığında oyun içinde de DualShock/DualSense kontrolleri görünüyor.
Eğer Steam'den oynuyor olsaydınız o zaman Steam bunu zaten otomatik olarak hallediyordu. Fakat Xbox PC istemcisinde böyle bir özellik yok. Bu nedenle DS4Windows gibi yazılımlar kullanmanız gerekiyor.
Açık konuşmam gerekirse hiç DS4 kullanmadığım için DS4Windows uygulamasını da kullanmadım. Ancak internette rehberleri olması lazım.Anladım, DS4 uygulamasını indireceğim. Bu uygulamayı oyuna nasıl entegre ediyoruz?
Açık konuşmam gerekirse hiç DS4 kullanmadığım için DS4Windows uygulamasını da kullanmadım. Ancak internette rehberleri olması lazım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.