Lehim ile switch değiştirmek

Hocam bende yapmayı denesem aşamalı olarak anlatabilme şansınız var mı?
Valla bende 10 kere denedim yapamadım bıraktım tekrar uğraştım. Şu an nasıl yapılır anlatamam ama switch de iki tane uç var o uçları kabloyla başka entegrelere değdir. Ve switch e bas oluyorsa oralara lehimle. Şu an klavyeyi söküyorum

Dosya Ekleri

• 20250813_005553.jpg
    20250813_005553.jpg
    196,1 KB · Görüntüleme: 17
Valla bende 10 kere denedim yapamadım bıraktım tekrar uğraştım. Şu an nasıl yapılır anlatamam ama switch de iki tane uç var o uçları kabloyla başka entegrelere değdir. Ve switch e bas oluyorsa oralara lehimle. Şu an klavyeyi söküyorum
Bende w tuşu bozulmuştu. Şu an w tuşu tamirli resimdeki gibi. Kablonun biri s tuşuna biri de q tuşuna bağlı her switch in 2 lehimi var. Ben deneyerek bunları tutturdum ve çalıştı. Şase uyuşmazlık hata almadım. Gayette çalışıyor. Ama 10 kere başlayıp bırakmıştım yapmak için. Sizde hamgi tuş bozuldu ve hangi tuştan devre alacaksınız bilemem. Deneyerek yapmanız lazım. Kullandığım kablo da ethernet kablosu ince ve güzel oldu. Ayrıca yaptıktan çalıştırdıktan sonra kabloları boyuna silikonladım. Çünkü burdaki lehimler çok güçsüz oluyo ve düşebilir. Olursa eğer. İyice sabitlersiniz.

Vallahi bende 10 kere denedim yapamadım bıraktım tekrar uğraştım. Şu an nasıl yapılır anlatamam ama switch de iki tane uç var o uçları kabloyla başka entegrelere değdir. Ve switch e bas oluyorsa oralara lehimle. Şu an klavyeyi söküyorum.

Yani hocam başka bir switchin pinlerini çalışmayan switchemi lehimleyeceğim?

Yani hocam başka bir switchin pinlerini çalışmayan switchemi lehimleyeceğim?
Tam ne dediğinizi anlamadım. Ama çalışan switch i takıp 2 tane kabloyla switchin pinlerini lehimleyin. O 2 ucu da farklı devrelere değdiriken tuşa basın. Çalışıyorsa oraya lehimleyin. Ayrıca hamgi devreye bağlayacaksanız o devredeki tuşa da basın onun çalışmasını engelliyormu. Sizin klavye daha da karışık geldi bana. Bende 2 tane lehim vardı her tuşta. Sizde devrelerin yanında da var bişeyler. Yada arkadaşın dediği gibi yeni klavye alın. Ayrıca hotswap özellikli klavyeler var. Direk switch i oturtturmalı. Lehim felan yapmadan çıkarıp değiştirebilrsiniz. Bol şanslar iyi geceler

Tam ne dediğinizi anlamadım. Ama çalışan switch i takıp 2 tane kabloyla switchin pinlerini lehimleyin. O 2 ucu da farklı devrelere değdiriken tuşa basın. Çalışıyorsa oraya lehimleyin. Ayrıca hamgi devreye bağlayacaksanız o devredeki tuşa da basın onun çalışmasını engelliyor mu? Sizin klavye daha da karışık geldi bana. Bende 2 tane lehim vardı her tuşta. Sizde devrelerin yanında da var bir şeyler. Ya da arkadaşın dediği gibi yeni klavye alın. Ayrıca hotswap özellikli klavyeler var. Direk switch i oturtturmalı. Lehim falan yapmadan çıkarıp değiştirebilrsiniz. Bol şanslar iyi geceler.

Öncelikle size de iyi akşamlar dilerim teşekkürler. Yeni klavye almayı bende isterdim fakat şu anki kullandığım klavyenin fiyatı biraz tuzlu olduğu için değiştirmeyi düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla çalışan pine 2 adet kabloyu çalışmayan pine lehimleyeceğim. Vallahi bende bilmiyorum karışık mı değil mi ama dediğinizi deneyeceğim hocam yardımınız için teşekkür ederim iyi akşamlar diliyorum.

Öncelikle size de iyi akşamlar dilerim teşekkürler. Yeni klavye almayı bende isterdim fakat şu anki kullandığım klavyenin fiyatı biraz tuzlu olduğu için değiştirmeyi düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla çalışan pine 2 adet kabloyu çalışmayan pine lehimleyeceğim. Vallahi bende bilmiyorum karışık mı değil mi ama dediğinizi deneyeceğim hocam yardımınız için teşekkür ederim iyi akşamlar diliyorum.
Attığım resime bakarak rastgele bağlayacağın devreleri nereye bağlayacağını ayarla. Mesela kabloların ikisini de başka tuşun switchinin anakarta kaynayan kısmına lehimlemişim.

Hocam dediklerinizi yapamayacağımı anladım ve yeni klavye bakmaya başladım ve 2 adet klavye arasında kaldım. Apex 3 TKL ve G413 SE TKL. Sizce hangisini tercih etmeliyim ya da başka bir öneriniz var mıdır? Bütçem 2K.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı