Lehim işleminde ayaklar eridi

• Konuyu başlatan akt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 357
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İlk başta çip 350 derecede bile fluxla beraber çıkmayınca üstüne lehim dökerek çıkarttım. Bu sefer de çipin oturduğu yerde döktüğüm lehim kaldı ve 1 saattir onu çıkarmaya çalışıyorum. Ancak sanırım tamamen erittim. Ayaklarda ki lehimde aynı şekilde çıkmıştı ama ayak yaparım herhalde.
Neyse kısaca kart şu ana kadar ölmüş müdür çünkü çıkmayınca dediğim gibi çok yüksek derecelere çıktım ama anakartı deşmiş olabilirim diye düşünüyorum.
Normalde çipin oturduğu yerde 3 nokta vardı.
Bakır telle çıkarmaya çalıştım ancak çok ince bir tabaka çıkmıyor. Tepkilerden anladığım kadarıyla kart ölü. Var mı bir umut hocalarım?

Flux im da bitti IPA alkol ile devam ettim. 400 derece kadar çıktım. Şimdi de süpürgeyle vakumlayasım var.
20240707_185524.jpg

Merak edenler için ısı tabancısı olmayınca lehim kalemiyle daldım... Ondan dolayı bu tür saçma bir sorun yaşadım.

Son düzenleme:
Hocam işlem yaparken BIOS pilini çıkarsaydınız keşke. Yol çekip deneyin. Söktüğünüz entegre BIOS muydu?

İşlemi yaparken çıkıktı hocam, şu an devre yollarını tekrar kurdum bir sıkıntısı yok ancak start almama rağmen görüntü alamıyorum. Devrelerden biri kopmuş olabilir dolayısıyla anakartın fotoğrafına ihtiyacım var ne yazık ki.

Hocam muhtemelen bios entegresi o genelde o problem oluyor ekran gelmiyor anakartın üzerinde yazı bulunur şemasını veya boardview bulmanız lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı