Lehim makinesi ile lehim çıkartma yapılır mı?

crinamal7

Hectopat
Lehim üstüne lehim olur mu? Olursa nasıl olur? Ve lehim makinesı ile lehim çıkartma yapabilir miyim? Yapabilirsem de nasıl yaparım?

Havya yeterince ısınınca lehime dokundurunca lehimi eritir, nasıl bir yüzeyden çıkartacağınızı bilmiyorum ama detay verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Lehim üstüne lehim sağlıklı olmayabilir. Havya ile ısıtıp pompa ile çekebilirsiniz. Daha iyi olur.

Önce eski lehimi eritip çekmeniz gerekli. Üst üste lehim yapmak tabakaların büyüklüğünü arttırdığı gibi, kalitesiz bir işlem olur. İleride lehim atma durumu olabilir.

Havya yeterince ısınınca lehime dokundurunca lehimi eritir, nasıl bir yüzeyden çıkartacağınızı bilmiyorum ama detay verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

PC adaptörü yeşil kart o.
Bende pompa yokken kürdan ile çıkarırdım, pompa şart ama.
Kürdan ile nasıl yapıyorsun, pompam yok alamam. Şu an acil lazım.

PC adaptörü yeşil kart o.

@Yener K. hocam tarif etmiş, en sağlıklı yol bu. Ben de pompa yokken ince metal bir levha ile eriyen lehimi alırdım fakat bu acil durum yöntemi oluyor siz de erimiş lehimi temizleyeceğiniz bir yöntem bulup önce eritip sonra temizleyedikten (bazen birkaç kere eritmeniz gerekebiliyor) sonra yeni lehimi yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…