Lehim pompası mı lehim çekme teli mi?

Wilson Fisk

Kilopat
Katılım
9 Nisan 2019
Mesajlar
1.290
Çözümler
3
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ben lehim işlerinden anlamam ama merakım var hobi edinip evdeki ufak tefek elektronik cihazları onarmayı düşünüyorum. Lehim pompası veya lehim çekme teli almayı düşünüyorum ama hangisini almalıyım? Kararsızım. Lehim pompasının ucundaki kısım plastik mi plastik ise çabuk erir mi?
 

Dosya Ekleri

  • lehim-pompa-ze6251-1-800x800.jpg
    lehim-pompa-ze6251-1-800x800.jpg
    24 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
Lehim pompasını ilk kez görüyorum. Lehim için bir havya alman gerekli.
Havya var. Lehim pompası, lehim çekmek için kullanılıyor. Yani çalıştığın devrenin üzerine yanlış lehimleme yapsan veya fazla yapsan bununla yaptığın lehimi temizliyorsun.
 
Öncelikle lehim pompası ve lehim çekme teli lehimi sökmek içindir. Lehim pompasının ucundaki plastik yapı ısıya karşı çok dayanıklıdır. Havya ile doğrudan temas etse bile kolayca erimez. Bu iki ürünü de aynı anda kullanmanızı tavsiye ederim. Lehim pompası kaba lehimi almak için. Lehim çekme teli ise arta kalan lehimleri temizlemek için kullanılır.
 
Ben Lehim pompası kullandım yıllarca gayet memnunum. Ucu kolay kolay yanmaz, dayanıklıdır. Lehim teli de alabilirsin tabii ama lehim teli bir süre sonra bitecektir. Açıkçası buna kendin karar versen daha iyi. Hangisini daha iyi yapabileceğini düşünüyorsan onu al. Ben lehim pompası ile başladım ona alıştım. O şekilde de devam ediyorum. Aslında burada kararı senin vermen daha akıllıca olur.
ZD-205 Lehim Pompası Satın Al | Robotistan.com Benim kullandığım lehim pompası bu.
https://www.hepsiburada.com/1-5mm-lehim-emici-cekme-teli-zd-180-pm-HB000008CNEZ daha sonradan da böyle bir lehim teli aldım. İkisi de kullanışlı. Maddi imkanın varsa ikisini de al dene.
 
Lehim pompasının ucundaki plastik aşırı dayanıklıdır uzun süre (5 dk boyunca ) havyayı tutmadığınız sürece bir sıkıntı olmaz hem çok ucuz 10TL'ye rahat buluyorsunuz.
 
Yorumlarınız değerli. Hepinizi için vereceğim cevap aynı, ayrı ayrı alıntılamayayım. Bende lehim pompasını almayı düşünüyordum, pompayı daha çok kullanacağım galiba daha pratik duruyor. Birde kullandığım şeyin bitiyor olması beni üzüyor. Çekme telini bir kaç kullanımdan sonra kesmem gerekecek bu bana gelmiyor açıkçası. Pompa hakkında da merak ettiğim buydu erimiyor veya erise de çok iyi dayanıyor diyorsanız pompayı alacağım. Siz pompanızı ne kadar zamandır, ne sıklıkla kullanıyorsunuz?
 

Geri
Yukarı