Lehim teli önerisi

Makaleler
1
Selamlar. Amatör olarak uğraşmak için birkaç ay önce lehim makinesi almıştım. https://www.hepsiburada.com/solinpa...=SolinPa+Teknoloji&url_src=and-product-detail

Ancak şu an teli eritmiyor, birden eriyor ve tel ya yapismiyor ya da yaniyor. Bu telden kaynaklı bir sorun galiba. Setin kendi telini kullanıyorum. Tel öneriniz var mı? Bu ürün işimi görür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde mesele telden ziyade kullandığın flux ile ilgili oluyor. Flux denen bir malzeme var lehim yapacağın yüzeye sürerek lehimi yapıyorsun ve lehim çok güzel bir şekilde tutunuyor. Aksi takdirde lehim yüzeyde top top olur tutunmaz kayar düşer.

Genelde mesele telden ziyade kullandığın flux ile ilgili oluyor. Flux denen bir malzeme var lehim yapacağın yüzeye sürerek lehimi yapıyorsun ve lehim çok güzel bir şekilde tutunuyor. Aksi takdirde lehim yüzeyde top top olur tutunmaz kayar düşer.
Bundan almistim hocam. Genel Markalar Lehim Pastası Lötfett 50gr - Fiyatı, Yorumları
Bendeki havyaya değdirmeme rağmen erimiyor.

Kurtel lehim teli öneririm bu çinlilerinkinden hayır gelmez.
Bu olur mu ? Kurtel K60/40 25 gram 60/40 1.2 Mm Pastalı Tüp Lehim Teli - Fiyatı, Yorumları

Lehim telinde Kurtel, lehim pastasında Lötfett kalitelidir. lehim pastanızda zaten Lötfett alt markası yazıyor. pasta ve lehim telinde adı geçen bu markalar kalitelidir.

Lehim telinin havya ucuna yapışmaması; havya ucunun iyi temizlenmemiş, daha önceden pastaya daldırılıp üzerinde yeterli pasta filmi olmamasından kaynaklıdır. Havya ucunu sıfır zımpara, torna çıkış talaşı, vb. ile veya pasta filmi üzerinde iken kızgın olarak eski gazete tomarlarıyla elinizle içe doğru sıkarak ve bastırıp dışarı çekerek mükemmel oranda yüzeyini temizlersiniz. İyice temizlenmeyen, üzerinde pasta (flux) filmi olmayan ve sıcaklığı çok yüksek ya da çok düşük havya ucuna lehim teli eriyip nüfus edemez Havyayı boşta (kullanmadan) fazla bekleterek veya yeterince kızdırmadan, fişe takar takmaz değil üzerinden hafif bir duman çıktığı anda kullanmanız en idealidir. Kolay gelsin.

Örnek olarak. Gramaja göre hangisi bütçenize uygun ise alabilirsiniz.

0,75 mm ortalama işler için işinizi görecektir.
Teşekkür ederim hocam kırk yılda bir kullaniyorum fiyatları biraz yüksek geldi.

Örnek olarak. Gramaja göre hangisi bütçenize uygun ise alabilirsiniz.

0,75 mm ortalama işler için işinizi görecektir.
Hocam bu işimi görür mü ? Sahtemidir yoksa Genel Markalar 5 Metre 0,75mm Ince Lehim Teli Kurtel Marka - Fiyatı, Yorumları

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı