Lehim yapmaya başlayacaklar için öneri

TheGomezMC

Kilopat
Daha fazla  
Ben lehim yapmayı öğrenmek istiyorum yeni başlayan birisi nelere dikkat etmeli, nasıl malzemeler ile başlamalı, hangi hazır seti almalı, püf noktaları neler?
Yeni başlayan veya hiç bilgisi olmayan birisi için önerileriniz nelerdir?

SMD ve komponenet lehimleyeceksen, sıcaklığı ayarlanabilir bir havya önemli. Bunun dışında kaliteli bir lehim pastası ve kaliteli, doğru kalınlıkta ve alaşımda lehim teli önemlidir.

Löfet lehim pastası ve Soldex lehim teli başlangıç için iyidir. Ek olarak, sakın lehim pastasının dumanını içine çekme, nalburdan alacağın lehim pastası ve lehim teli ile lehimleme yapma.

Mobilden biraz uğraştırır beni, @SideWinder hocam tekniklerini söyleyecektir.

Tam da yazıyordum.

Kardeşimin odasını süslemek için led kullanmak istiyordum ardino ile yapılan güzel şeyler gördüm yapmışken düzgün bir şey yapmak istiyorum.
Şimdilik lehim öğrenmemin tek sebebi ufak tefek şeyler yapmak sadece .

Nelere dikkat etmeli.

Aldığı lehim telinin ve havyanın yeterli kapasitede olması haricinde kendini yakmak dışında dikkat edilmesi gereken bir şey yok.

Nasıl malzemeler ile başlamalı.

Havya, pasta, lehim pompası, pirinç tel(sünger), yedek havya uçları, kaliteli bir lehim teli başlangıç için yeterlidir.

Püf noktaları neler?

Lehim yapacağın bölgeyi havya ile önceden ısıtmadan lehim yapamazsın, lehimi havyaya değil yapacağın bölgeye yapman gerektiğini unutma, SMD elemanları lehimlemek haricinde havyanın amacı lehim telini eritmek değil, lehim uygulanacak yüzeyin yeterli ısıya kavuşmasını sağlamaktır.

Yapacağın lehim olabildiğince parlak ve pürüzsüz olmalıdır bu etken lehim telinin kalitesi ve havyanın ısı gücüyle doğru orantılıdır.

Lehimi yapmadan önce birleştireceğin elemanları ilk önce mekanik olarak ( elle veya başka bir türlü) birleştirip ardından lehim uygulaması yapmalısın.

Sana önereceğim bir kanal var ileri düzeyde sana yardımcı olabilecek rehber niteliğinde videolar çekiyor.

Androkavo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…