Lehim yapmaya başlayacaklar için öneri

Mesela google lehim seti diye baktığımda çıkan bu tip setleri almak mantıklımı matlıklı değilse neden değil?
Led lehimlemek amacıyla kullanacaksanız yeterli olacaktır. Zaten lehim teli ve havya ikilisi temel olarak her iş için yeterli, diğer elemanların amacı tamamen kolaylık oluşturması.

@TheGomezMC en uzak durman gereken setler bence. O pasta ve lehimi 9 - 10 sene önce kullanmıştım ve bir daha da kullanmamaya yemin ettim. O kalınlıkta bir tel ile hiçbir şey lehimleyemezsin.

Aslında ortalama bir havya başlangıç için yeter. Güzel bir pasta çok önemli, zira hem havya ucunu hem de lefim yapılacak bölgeyi temizliyor, cidden etkisi büyük olabiliyor.

Soldex'in 0.75mm lehim telini ve Löffet'in 50 gr lehim pastasını alabilirsin. Bunun yanına ortalama bir havya başlangıçta yeter. Lehim yapacağın yere ilk başta pastadan sürersin, sonrasında lefim teli ile lehimlersin. Eğer kablo lehimleyeceksen, kablonun ucuna biraz lehim vermek ve lehim yapılacak yere de önceden lehim vermek işi kolaylaştırabiliyor.

Bunun dışında, lehimleme bittiğinde lehim süngeri ile havyayı temizleyip, hayva ucunda bir miktar lehim bırakırsan, havya ucunun zarar görmesini engellersin. Zira lehim pastası zamanla havya ucunu karartabiliyor.

Lehim üzerine güzel bir kanal:

@TheGomezMC en uzak durman gereken setler bence. O pasta ve lehimi 9 - 10 sene önce kullanmıştım ve bir daha da kullanmadım. O kalınlıkta bir tel ile hiçbir şey lehimleyemezsin.

Aslında ortalama bir havya başlangıç için yeter. Güzel bir pasta çok önemli, zira hem havya ucunu hem de lefim yapılacak bölgeyi temizliyor, cidden etkisi büyük olabiliyor.

Soldex'in 0.75mm lehim telini ve löffet'in 50 gr lehim pastasını alabilirsin. Bunun yanına ortalama bir havya başlangıçta yeter. Lehim yapacağın yere ilk başta pastadan sürersin, sonrasında lefim teli ile lehimlersin. Eğer kablo lehimleyeceksen, kablonun ucuna biraz lehim vermek ve lehim yapılacak yere de önceden lehim vermek işi kolaylaştırabiliyor.

Bunun dışında, lehimleme bittiğinde lehim süngeri ile havyayı temizleyip, hayva ucunda bir miktar lehim bırakırsan, havya ucunun zarar görmesini engellersin. Zira lehim pastası zamanla havya ucunu karartabiliyor.

Sanırım görsel temsili olarak kullanılmış, pinax başlangıç için yeterli bir lehim teli sunuyor ancak ince olanlar üretiliyor şu an. Hiç kalın olanlarına denk gelmedim.

@TheGomezMC en uzak durman gereken setler bence. O pasta ve lehimi 9 - 10 sene önce kullanmıştım ve bir daha da kullanmamaya yemin ettim. O kalınlıkta bir tel ile hiçbir şey lehimleyemezsin.

Soldex'in 0.75mm lehim telini ve Löffet'in 50 gr lehim pastasını alabilirsin. Bunun yanına ortalama bir havya başlangıçta yeter. Lehim yapacağın yere ilk başta pastadan sürersin, sonrasında lefim teli ile lehimlersin. Eğer kablo lehimleyeceksen, kablonun ucuna biraz lehim vermek ve lehim yapılacak yere de önceden lehim vermek işi kolaylaştırabiliyor.

Şimdi buraya kadar iyi geldik en can alıcı yere geliyorum şimdi ben elektirikten korkuyorum çok anlamadığım için ve şuan evimdeki elektirik sistemi biraz sorunlu bence tam bilmiyorum.

Çalışma masama yakın olan uzatma kablosu var bu kablo bir üçlü uzatmaya bağlı oradan pirize bağlanıyor böyle çokca cihaz ve uzatmanın olduğu bir pirize bu lehim aletini bağlamak korkutuyor beni (evimde 2 tane topraklı piriz olduğundan böyle karmaşık yakın zamanda düzelteceğim).

Sanırım görsel temsili olarak kullanılmış, pinax başlangıç için yeterli bir lehim teli sunuyor ancak ince olanlar üretiliyor şu an. Hiç kalın olanlarına denk gelmedim.

Nalbullarda 1.5 mm'e kadar olanları satılıyor, bu setlerde de onlar oluyor genelde. Bir dostum da yakın zamanda böyle bir set almıştı, cidden zehir ediyor Pinax, üstelik kalındı da. Hani havya biraz lükse kaçıyor ama lehim teli ve pastası görece daha ucuz. Soldex olmasa da en azından ince bir te tercih edilmeli. Pasta olarak ise Löffet 50 gr'lık kutuları ucuza bulunabiliyor. :)

Ben TS100 kullanıyorum, bundan önce de uzun süre Soldex ve Feray'ın 0.75/1 mm tellerini kullandım. Pasta olarak da uzun süre Löffet harici seçmedim.

Çalışma masama yakın olan uzatma kablosu var bu kablo bir üçlü uzatmaya bağlı oradan pirize bağlanıyor böyle çokca cihaz ve uzatmanın olduğu bir pirize bu lehim aletini bağlamak korkutuyor beni (evimde 2 tane topraklı piriz olduğundan böyle karmaşık yakın zamanda düzelteceğim).

Havyayı boştaki bir prize takman faydalı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı