Lehim yapmaya başlayacaklar için öneri

Ben de zamanında TS100 almadığına pişman olanlardanım , Soldex ve kurtel gerçekten iyi bir lehim teli. bulunabilirse uygun fiyata alınabilir.

Hepinize değerli tavsiyeleri için teşekkür ederim bir yerleri yakmadan yapabilirsem yazarım buraya.

Genelde lehim konusunda pasta kullanımı önerilir. Aksine ben gerek duymuyorum ve önermiyorum, kullandığımız lehimler pastalı çünkü. Ben yeterli buluyorum açıkçası.

Soğuk lehimden her zaman kaçın, plakayı havyanın ucuyla birkaç saniye ısıttıktan sonra lehimi erit. Erittikten sonra havyayı uzun süre bekletip lehimi ve malzemeyi yakma.

Lehim sökme işleminde de aklıma gelen, eski bir lehimi sökmeye çalıştığında erimiyorsa üzerine bir miktar erit. Sonrasında eriyecektir, pompa yardımıyla rahatlıkla sökebilirsin.

Malzeme olarak ort. 30 liralık bir havya ile başla (sapı tahta, kablosu ince olmasın). Sonra TS100 gibi alternatiflere bakarsın.

Aklıma gelen bunlar, kısa ve öz olarak yazmaya çalıştım. Bence yeterlidir.

Genelde lehim konusunda pasta kullanımı önerilir. Aksine ben gerek duymuyorum ve önermiyorum, kullandığımız lehimler pastalı çünkü. Ben yeterli buluyorum açıkçası.

Bu çok yapılan ve hatalı bir durum. Çoğunlukla da lehim tutmaz, özellikle de, lehimi önce havya ucuna alıp sonra yapıyorsanız. Zira lehimi havya ucuna aldıktan sonra pasta işlevini kaybeder.

Harici olarak pasta kullanmak her zaman iyidir. Mesela 0.50, 0.75 mm gibi lehimlerle çalışırken kesinlikle gerekir.

Nasıl alınmaz?

Alınmasını doğru bulmuyorum efenim, bu yüzden alınmaz yazdım.
Havya ucuna alınan lehim normalden biraz dayanıksız olacaktır, ayrıca soğuk lehim ihtimalini de arttıracaktır.

Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır tabii ki, bende kendi doğru bildiklerimi yazıyorum. Bize öğreten hocalarımızda böyle öğretti sonuçta. Lehim malzeme ve plakanın temas ettiği yerde erimeli.

Amenna, ama bazen bir kablonun ya da ince telin ucuna lehim vermeniz gerekebiliyor, özellikle kablolarda. Yoksa tabii ki lehimi havya ucuna alarak bir yüzeye lehim yapmak zor ve gereksiz olur, dediğiniz gibi lehim yüzeyde erimeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…