Lehimlenmiş BIOS pili resetleme

OuzKaan

Megapat
Daha fazla  
BIOS pili resimlerde görüldüğü gibi laptop anakartına metal levhalar aracılığıyla lehimlenmiş. BIOS pilini çıkartıp takmak istiyorum fakat lehim dolayısı ile kolayca sök tak olmayacak belli ki. Lehim ekipmanlarım ya da tecrübem yok, lehim kullanmadan bu işi halledemez miyim?

Cevaplar için teşekkür ederim, maalesef bilgisayarımda yaşadığım bir problemden dolayı BIOS'a erişemiyorum. PC açılırken herhangi bir işlem yapamıyorum bu yüzden BIOS pili ile uğraşmak durumundayım. Teknik servis ile uğraşmak istemiyorum eğer yapabileceğim risksiz bir şey var ise. Lord Raiden'in cevabını deneyeceğim bu durumda işe yarar gözüküyor.
+ ve - olan kısımları 1 saniyeliğine metal bir şeyle birbirine değdirmeniz yeterli.
Hatta aynı anda açma tuşuna da basın ki garanti olsun.
BIOS pili şuan önümde duruyor fakat emin olamadığımdan sorma ihtiyacı duydum. Evde bulduğum tornavida, vida, dolaplar için duvar montesi, tırnak makası, karga burun ile (kısacası elime geçen metallerle denedim çekinerek fakat emin olamadım. Herhangi bir metal iş görür müydü mesela saydıklarımdan? Bir de güç bağlantısı şuan olmadığı için güç tuşuna basmadım bunun yaptığım işleme bir etkisi olur mu? Güç bağlantısını bağlamak neredeyse imkansız BIOS piline ulaşmak için. Yine de deneyeceğim cevabınızı beklerken.

Son düzenleme:
Yalnız çok fazla yapmayın yoksa pilin içindeki enerjiyi bitirebilirsiniz.
Bilgisayarın açılıyor olması içinde enerji olduğunu gösterir mi peki? Yada yeterli enerji mi demeliyim? Bir de, bu yaptığım işlemden sonra Laptop çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor bu konudaki problemimin çözülmüş olması mı gerekiyordu? Çünkü çözülmedi durum hala aynı. Ne anlama geliyor hiçbir fikrim yok maalesef. Yapabileceğim hiçbir şey gelmiyor aklıma, BIOS pilini çıkartmak son çaremdi maalesef. Bilgisayara taktığım her şeyin, monitör dahil, gücü gidip gidip geliyor.

Göstermez.
O sorunun benzerini görmüştüm.
O konuya cevap yazıyorum şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…