Lehimli işlemci yükseltilebilir mi?

berke006

Hectopat
5 Yıl önce ofis işleri için aldığım 4 GB RAM'li SSD'siz işlemcisi 2.2 GHz olan laptopbumu sıfır maliyetle elimdeki parçalarla 16 GB RAM ve SSD'li yapacağım. İşlemci yükseltme kısmında ise 3.4GHz'lik bir işlemci var elimde onu takmak istedim fakat lehimli olduğunu öğrendim bir şekilde çıkartılabilir mi yoksa imkanı yok mu? Son sorum ise sadece RAM yükseltmesi ve SSD eklemesi yaparsam performansta çok büyük etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler.

FCBGA soket ise değiştiremezsiniz. Ancak fabrikalardaki BGA makinesi olabilir. Ama eğer örneğin işlemciniz i7-8750H ise maksimum i7-8750H takabilirsiniz. HM170 chipset anakarta HM370 chipset işlemci takamazsınız.
Ayrıca yapsanız bile fabrikadaki lehim kadar iyi gibi olamaz.

5 Yıl önce ofis işleri için aldığım 4 GB RAM'li SSD'siz işlemcisi 2.2 GHz olan laptopbumu sıfır maliyetle elimdeki parçalarla 16 GB RAM ve SSD'li yapacağım. İşlemci yükseltme kısmında ise 3.4GHz'lik bir işlemci var elimde onu takmak istedim fakat lehimli olduğunu öğrendim bir şekilde çıkartılabilir mi yoksa imkanı yok mu? Son sorum ise sadece RAM yükseltmesi ve SSD eklemesi yaparsam performansta çok büyük etkisi olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Gömülü sistemlerde işlemcinin sökülebildiğini duydum, maaliyetli bir iş sanırım. :) Ama uğraşmaya değmez.
İşlemci değiştirmek için anakartı değiştirmeniz gerekecek.

BGA işlemci değişimi diye aratırsanız bu işi yapan yerler olduğunu görürsünüz. Fakat işlemci TDP değeri ile yeni işlemcinin pin ve TDP değerleri aynı olmalı. Gereksiz zahmet ve maliyet olacaktır. RAM, SSD ve termal temizlik ile gayet normal bir şekilde kullanabilirsiniz. Fazlasını isterseniz maliyetli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı