Lehimli işlemci yükseltilebilir mi?

Bu İş bayağı masraflı olur ve bunun yapımı cidden çok zor, BGA makinesi ile yapılıyor ama yaptıracağın firma veya kişi güvenilir ve işinden iyi anlayan biri olmalı bir yanlışla işlemci veya anakarta zarar gelebilir, bu yüzden Önermem. Bu arada işlemcinin değişmesi ile FPS ve performans artışı yaşanır ama pek fazla bir şey bekleme.

Fcbga soket ise değiştiremezsiniz. Ancak fabrikalardaki BGA makinesi olabilir. Ama eğer örneğin işlemciniz i7-8750H ise maksimum i7-8750H takabilirsiniz. HM170 chipset anakarta HM370 chipset işlemci takamazsınız.
Ayrıca yapsanız bile fabrikadaki lehim kadar iyi gibi olamaz.

İşlemci i5 5200U'ya iğrenç keşke değişebilse.
Değiştiremezsin. Sistem özelliklerini tam yazsaydın kullandığın işlemci 2.2 GHz ama hangi marka hangi model?

İşlemci i5 5200U :(
Bu iş bayağı masraflı olur ve bunun yapımı cidden çok zor, BGA makinesi ile yapılıyor ama yaptıracağın firma veya kişi güvenilir ve işinden iyi anlayan biri olmalı bir yanlışla işlemci veya anakarta zarar gelebilir, bu yüzden önermem. Bu arada işlemcinin değişmesi ile FPS ve performans artışı yaşanır ama pek fazla bir şey bekleme.

Vazgeçtim ya anakart da değişmeli imiş :(
Teoride mümkün ama uygun BGA işlemciyi almak, eskiyi düzgünce söküp yenisini lehimlemek için birisini bulmak vs imkansıza yakın. Kendi elinizden gelmiyorsa girişmeyin bile.

RAM ve de SSD umarım istediğim performansı sağlar işlemci değiştirilmesi mümkün değil.

İşlemci i5 5200U'ya iğrenç keşke değişebilse.

İşlemci i5 5200U :(

Vazgeçtim ya anakart da değişmeli imiş :(

RAM ve de SSD umarım istediğim performansı sağlar işlemci değiştirilmesi mümkün değil.

İşlemciniz 5. nesil aslında o kadar da kötü değil bir de BIOS'da Turbo mode var mı? İşlemciniz 2.70 GHz hızını çıkabilir. BIOS'dan bir bakmanızı öneririm.

Evet, şu an MSI Radeon 580 Armor, 16 GB, 3600X olan bir PC toplamaya karar verdim bu işten 3000 ila 4000 TL ile çıkabilirim sanırım.
Rx 580 serisinde Armor modelinin çok ısındığına dair şikayetler mevcut. Moral bozmak için değil sadece bilginiz olsun diye. :D

Ah ah talihe bak ya RX 590 Armor'da aynı şikayet var mı peki?
Aynı soğutma sistemine sahip. Pek görmedim fakat büyük ihtimalle olacaktır araştırmanızda fayda var. Sorunu yaşayanların undervolt ile çözdüğünü okumuştum ayrıca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı