Lehimli işlemci yükseltilebilir mi?

Bu İş bayağı masraflı olur ve bunun yapımı cidden çok zor, BGA makinesi ile yapılıyor ama yaptıracağın firma veya kişi güvenilir ve işinden iyi anlayan biri olmalı bir yanlışla işlemci veya anakarta zarar gelebilir, bu yüzden Önermem. Bu arada işlemcinin değişmesi ile FPS ve performans artışı yaşanır ama pek fazla bir şey bekleme.

İşlemci i5 5200U'ya iğrenç keşke değişebilse.
Değiştiremezsin. Sistem özelliklerini tam yazsaydın kullandığın işlemci 2.2 GHz ama hangi marka hangi model?

İşlemci i5 5200U

Vazgeçtim ya anakart da değişmeli imiş
Teoride mümkün ama uygun BGA işlemciyi almak, eskiyi düzgünce söküp yenisini lehimlemek için birisini bulmak vs imkansıza yakın. Kendi elinizden gelmiyorsa girişmeyin bile.

RAM ve de SSD umarım istediğim performansı sağlar işlemci değiştirilmesi mümkün değil.

İşlemciniz 5. nesil aslında o kadar da kötü değil bir de BIOS'da Turbo mode var mı? İşlemciniz 2.70 GHz hızını çıkabilir. BIOS'dan bir bakmanızı öneririm.

İşlemciniz 5. nesil aslında o kadar da kötü değil bir de BIOS'da Turbo mode var mı? İşlemciniz 2.70 GHz hızını çıkabilir. BIOS'dan bir bakmanızı öneririm.

Evet bunu denedim fakat işlemcim de bir tabir varmış anlamı over clock desteklemiyor dilimin ucunda.

Evet, şu an MSI Radeon 580 Armor, 16 GB, 3600X olan bir PC toplamaya karar verdim bu işten 3000 ila 4000 TL ile çıkabilirim sanırım.

Evet, şu an MSI Radeon 580 Armor, 16 GB, 3600X olan bir PC toplamaya karar verdim bu işten 3000 ila 4000 TL ile çıkabilirim sanırım.
Rx 580 serisinde Armor modelinin çok ısındığına dair şikayetler mevcut. Moral bozmak için değil sadece bilginiz olsun diye.

Ah ah talihe bak ya RX 590 Armor'da aynı şikayet var mı peki?
Aynı soğutma sistemine sahip. Pek görmedim fakat büyük ihtimalle olacaktır araştırmanızda fayda var. Sorunu yaşayanların undervolt ile çözdüğünü okumuştum ayrıca.

Aynı soğutma sistemine sahip. Pek görmedim fakat büyük ihtimalle olacaktır araştırmanızda fayda var. Sorunu yaşayanların undervolt ile çözdüğünü okumuştum ayrıca.

580 serisinin Nitro+ modeli ısınma sorununu çözer mi acaba Nitro'nun olayı soğutma diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…