Bu İş bayağı masraflı olur ve bunun yapımı cidden çok zor, BGA makinesi ile yapılıyor ama yaptıracağın firma veya kişi güvenilir ve işinden iyi anlayan biri olmalı bir yanlışla işlemci veya anakarta zarar gelebilir, bu yüzden Önermem. Bu arada işlemcinin değişmesi ile FPS ve performans artışı yaşanır ama pek fazla bir şey bekleme.
Fcbga soket ise değiştiremezsiniz. Ancak fabrikalardaki BGA makinesi olabilir. Ama eğer örneğin işlemciniz i7-8750H ise maksimum i7-8750H takabilirsiniz. HM170 chipset anakarta HM370 chipset işlemci takamazsınız.
Ayrıca yapsanız bile fabrikadaki lehim kadar iyi gibi olamaz.
Bu iş bayağı masraflı olur ve bunun yapımı cidden çok zor, BGA makinesi ile yapılıyor ama yaptıracağın firma veya kişi güvenilir ve işinden iyi anlayan biri olmalı bir yanlışla işlemci veya anakarta zarar gelebilir, bu yüzden önermem. Bu arada işlemcinin değişmesi ile FPS ve performans artışı yaşanır ama pek fazla bir şey bekleme.
Teoride mümkün ama uygun BGA işlemciyi almak, eskiyi düzgünce söküp yenisini lehimlemek için birisini bulmak vs imkansıza yakın. Kendi elinizden gelmiyorsa girişmeyin bile.
İşlemciniz 5. nesil aslında o kadar da kötü değil bir de BIOS'da Turbo mode var mı? İşlemciniz 2.70 GHz hızını çıkabilir. BIOS'dan bir bakmanızı öneririm.
İşlemciniz 5. nesil aslında o kadar da kötü değil bir de BIOS'da Turbo mode var mı? İşlemciniz 2.70 GHz hızını çıkabilir. BIOS'dan bir bakmanızı öneririm.
Aynı soğutma sistemine sahip. Pek görmedim fakat büyük ihtimalle olacaktır araştırmanızda fayda var. Sorunu yaşayanların undervolt ile çözdüğünü okumuştum ayrıca.
Aynı soğutma sistemine sahip. Pek görmedim fakat büyük ihtimalle olacaktır araştırmanızda fayda var. Sorunu yaşayanların undervolt ile çözdüğünü okumuştum ayrıca.