Çözüldü Lehimli Switch hot-swap olarak kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rexie

Kilopat
Katılım
18 Şubat 2021
Mesajlar
5.808
Makaleler
7
Çözümler
39
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler arkadaşlar. Lehimli mekanik klavye Switch'i hot-swap olarak kullanılabilir mi? İnternette ne yazık ki bir sonuç bulamadım. Lehim işlerinden de çok anlamadığım için kendi klavyemde de böyle bir şeyin olup olamayacağını anlamak için bir deneme yapamadım. Bilen varsa cevabı bekliyorum.
 
Çözüm
Hiçbir fikrim yok hocam, ben de sadece sizden ve araştırmalarımdan öğreniyorum bunları. Reddit'te öneren kimseyi göremedim.

Hotswap olmayan klavyeleri tekrar tekrar farkli switchlerle kullanabiliyor insanlar. 3ildcat kanalina bakabilirsin desolder videolari ve lehim popmasi vs kullanimi icin.

Muhtemelen senin karistirdigin nokta hotswap klavyelere switchleri takarken cok bastirirsan soket yerinden cikabiliyor ve tekrar lehimlemesi oldukca zor.
Şuankiler lehimli. Bir kere sökmesine sökerim de sürekli klavyenin içini açıp lehim makinesiyle uğraşmak istemiyorum. Ve yanlış anlamadıysam lehim olmadan da ileti olmuyor. Değil mi?

Lehimli klavyede her switch degistirmek istediginde eskisinin lehimini sokup yenisini lehimlemen gerekiyor.
Bukulmesi sorun degil, duzeltir tekrar takar. Kac tane pin egilip bukuldu benim klavyelerde, duzeltip tekrar takilabiliyor.

Eritecek kadar da isitamaz zaten sokerken. Dikkat etmektw yarar var yine de ama baya standart bir uygulama bu isle ugrasanlar icin.
 
KPrepublic önermiyor, Reddit'te de hotswap soketlere hasar veren çok kullanıcı gördüğüm için öyle demiştim ama temiz yapılırsa sorun olmaz tabii ki.
 
Hocam açıkçası lehimle uğraşmak istemiyorum. Farklı renk Switch alıp canım istediği zaman kolayca değiştirmek istiyorum. İletme açısından bir sorun olur mu?

Klavye hotswappable ise lehimle isin yok zaten. Hotswap degilse zaten lehim sokmek zorundasin cikartmak icin switchleri, yada yeni taktiklarinin calismasi icin.
 

Geri
Yukarı