İnceleme Lenco LS-100WD pikap

Herkese selam,

Bugün 3 Şubat'ta ikinci el olarak 5.000 TL'ye aldığım Lenco LS-100WD Pikap'ı inceleyeceğim.

Ön Bilgi​

Öncelikle belirtmek isterim ki, ilk pikabım ve pikaplar konusunda çok tecrübeli değilim henüz yeniyim. Ancak saatlerce yabancı kaynaklarda araştırma yaptım ve az çok bilgiye sahip oldum. Kendime en uygun olan ve piyasada da oldukça fazla satılan bir modeli yani Lenco LS-100'ü tercih ettim. Genelde amatör kullanıcılar tarafından alınan bir model, bu hobide daha ileri seviyede olan kişiler profesyonel cihazlar tercih ediyor.

Kutu içeriği​

Kutu içeriğinden 2 adet 10W harici hoparlör, pikap, adaptör çıkmakta.

Genel Tasarım ve Malzeme kalitesi​

Tasarım sade ve hoş. Çoğu salon/oda'ya uyumlu renklerde. Alt kısım siyah, üst kısım ise odun renklerinde.
Malzeme kalitesinden maalesef kısmışlar. Ancak genel iskeleti sağlam hissettiriyor. Çoğu ikinci el ilanlarda koruma kapağı çizik veya çatlak, çok kolay çiziliyor. Zaten pikap taşınmayan bir cihaz olduğu için sabit bir yerde durması zorunlu. Ayrıca cihaz etrafında herhangi bir şey olmaması daha sağlıklı olur hassas bir cihaz.

Teknik Özellikler​

Bluetooth 5.0 ile telefondan oynatabilme
Universal kırmızı pikap iğnesi
Harici 2X hoparlör
Hoparlör bağlantısı RCA Çıkış
Auto Stop özelliği
Plak devir hızları 33 RPM, 45 RPM, 78 RPM

Hoparlör Ses Kalitesi​

Ses kalitesi videoda ki gibi, fiyatına göre bayağı bayağı yeterli. Zaten daha iyi ses kalitesi için ayrı hoparlör gerekir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekstralar​

Pikap ile hoparlör arasında 60 cm boşluk olması daha sağlıklı olur. Bluetooth kullanımda kesilmeler olabiliyor.

Ana tabla sallanıyor fakat bu bana özel bir durum değil herkeste olan bir durum. Sebebi sanırım çalışma sisteminin kayışlı olmasından kaynaklı.

Sonuç​

Pikap yeni kişiler için gayet yeterli ancak fiyatının çok artması sebebiyle ikinci el alınmasını öneriyorum. Daha 3-4 ay önce Hepsiburada kendisi 4-5 bin aralığına satıyordu. Hepsiburada o aralığa satarken, yetkili satıcı ise 10 bin liraya satıyordu. Şu an olması gereken fiyat maksimum 5-6 bin lira.

Ayrıca herkesin bilmesini isterim ki çok pahalı bir hobi, şu plağı alayım sonra bunu alayım derken iş işten geçiyor. Ayrıca bu plakları alırken bazıları Limited Edition olabiliyor örneğin benim aldığım Motive - Romantik albümünün plağı gibi. Bu yüzden bu bütçedeki pikapların iğneleri bu sınırlı sayıdaki plakları orta/uzun vadede çizebiliyor. Mesela bu bahsettiğim çizen iğnelerden birisi Universal kırmızı iğne ve Lenco LS-100 modelide bu iğneyi kullanıyor. Piyasada ki değeri sadece 700 lira şaka gibi fiyat. Ayrıca plağı çizmesinin sebebi ise iğnelerin kalitesiz ve plağa fazla yük binmesinden kaynaklı. Fakat daha üst bütçede Audio-Technica pikaplar var, bu pikapların iğneleri kristal elmas olması ve plağa fazla baskı yapmamasından dolayı plağı fazla yıpratmıyor.

Audio-Technica gibi üst bütçede ki pikaplar tercih edilirse, yanına amfi ve hoparlörde gerekiyor. Sadece pikap sistemi oluyor 30-50 bin lira. Aslında bu bütçede ki sisteme yurt dışında temel/olması gereken diyorlar. Gerçekten çok pahalı bir hobi. 100k değerinde olan sadece pikap iğneleri bile var.

Ayrıca bu universal kırmızı pikap iğnesinin daha az kalitelisi yok en temel iğne bu iğne. Daha altı yok, Trendyol'da satılan 2-3 bin liralık pikaplar.

Okuduğunuz için teşekkürler umarım herkese faydalı olur.

LS-100 WD – Lenco Pikap
https://cdn.nedis.com/datasheets/LS-100WD_MAN_COMP.PDF

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı