Lenevo Z580, BIOS’a Girmiyor

maggle

Decapat
Merhabalar,kulanmakta olduğum Lenevo Z580 model leptopda olağan bir sorunmuş.Ama şuana kadar sorunun çözümünü bulana rastlamadım. F2 ve F12 kombinasyonlarını denedim.Nova
tuşundan BOOS menüyü açdığım da BİOS’u seçiyorum fakat BİOS’menüsü yerine bilgisayar normal şekilde açılıyor.

BİOS’un içinden sanallaştırmayı açmam lazım.Eğer sanallaştırma BİOS’a girmeden yapılabilliyorsa lütfen beni bilgilendirin. BİOS’a giriş konusunda da yardım ederseniz sevinirim.

DipNot: Bilgisayarı ilk aldığımızda içinde.
Win8 vardı. Sıradan Win10’a yükselttim.
Sonrasını da bir format attım ve tekrar Win8'e döndü. Ardından tekrar Win10’a yükselttim. Yani böyle bir süreçten geçti
bilgisayar.

Bu arada Win10’nun içinden de BİOS’a girmeyi denedim.Bilgisayar kendini yeniden başlattı ama yine masaüstüne geri döndüm.

Bence Giriş tuşunda sıkıntı var. Delete ile denedin mi Z5070'ler falan delete ile giriyor benimki yani. Veya F11.

Bence Giriş tuşunda sıkıntı var. Delete ile denedin mi Z5070'ler falan delete ile giriyor benimki yani. Veya F11.
Hocam G50-70 F2 v F12 ile giriyor.
Ya Nova tuşu girmiyorsa o tuş kombinasyonları hiç girmez. Ya BIOS güncellenmelidir ya da bilgisayar girmeye zorlanmalıdır. BIOS’u güncelleyin ve deneyin. Olmazsa HDD’yi sökün ve bilgisayarı açın. BOOT edilebilir aygıt olmadığından BIOS açılması gerekir.

Ya Nova tuşu girmiyorsa o tuş kombinasyonları hiç girmez. Ya BIOS güncellenmelidir ya da bilgisayar girmeye zorlanmalıdır. BIOS’u güncelleyin ve deneyin. Olmazsa HDD’yi sökün ve bilgisayarı açın. BOOT edilebilir aygıt olmadığından BIOS açılması gerekir.

Laptop'u söküpte HDD herkes çıkartamaz.

Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat'a tıklayıp 5-6 saniye bekledikten sonra lütfen bekleyiniz yazan ekranda shift tuşundan elini çekip ekrana gelen seçeneklerden sorun gideri seçip gelişmiş seçeneklere girip UEFİ ekranına gönderme seçeneğini seçersen BIOS açılır dostum en garanti yöntem bu.

Bu arada benimki de F2'miş masaüstüyle karıştırmışım.
BIOS piliniz bitmiştir.
Tarih saate sıkıntı varsa BIOS pilide bitmiş olabilir ama ekran açılması gerekir bitse bile bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:
Laptop'u söküpte HDD herkes çıkartamaz.

Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlat'a tıklayıp 5-6 saniye bekledikten sonra lütfen bekleyiniz yazan ekranda shift tuşundan elini çekip ekrana gelen seçeneklerden sorun gideri seçip gelişmiş seçeneklere girip UEFİ ekranına gönderme seçeneğini seçersen BIOS açılır dostum en garanti yöntem bu.

Bu arada benimki de F2'miş masaüstüyle karıştırmışım.

Tarih saate sıkıntı varsa BIOS pilide bitmiş olabilir ama ekran açılması gerekir bitse bile bildiğim kadarıyla.
Lenovo Laptop kullanan bilir. Tuş kombinasyonu olmasiksınız Nova Tuş bizi BIOS’a götürür. Başka bir sıkıntı var.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı