Lenovao IdeaPad Gaming 3 alınır mı?

Bütçe
21.000

Talha Sönmez21

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bu ürünü araştırdım ve hoşuma gitti F/P ürünü öğrenci dostu bende almayı düşünüyorum fiyatı ucuz sizlerle danışmak istedim sizce alınır mı? Pek oyun oynamam tek tük (Valorant, GTA 5, RDR2) benim işim web tasarım.
Özellikleri: RTX 2050 ekran kartı(4 GB-70W) - Ryzen 5 5500h işlemci - 16 GB RAM.

Bütçe çıkarsa.

Bütçe çıkarsa.

sağolun attıklarınızı değerlendiricem

Bu bütçede en az RTX3050 tercih edin, RTX2050 çok daha güçsüz.
benim oynayacağım oyunlarda pekte aralarında fps farkı yok gibi (15-20) fps fark var web tasarımda bana yeterli geliyor 2050

Bu bütçede en az RTX3050 tercih edin, RTX2050 çok daha güçsüz.
Çok daha güçsüz denilecek kadar bir fark yok kartlar arasında hatta 2050 daha verimli çalışan bir kart. MUX switchin de olduğu bir platformda 2050 ile daha iyi batarya süreleri elde edilebilir.

Çok daha güçsüz denilecek kadar bir fark yok kartlar arasında hatta 2050 daha verimli çalışan bir kart. MUX switchin de olduğu bir platformda 2050 ile daha iyi batarya süreleri elde edilebilir.
Oyundan oyuna %15-30 civarı fark oluşuyor. Neredeyse aynı fiyata satılıyorken gidip de daha güçsüz kart almanın hiçbir mantıklı yanı yok. Aynı şekilde aylık en fazla 5 tl daha ekonomik elektrik harcayacak diye de bunu verimli olarak nitelendirmek yanlış olur. Donanım verimliliği fiyat/performans odağında değerlendirilmeli.

Oyundan oyuna %15-30 civarı fark oluşuyor. Neredeyse aynı fiyata satılıyorken gidip de daha güçsüz kart almanın hiçbir mantıklı yanı yok. Aynı şekilde aylık en fazla 5 tl daha ekonomik elektrik harcayacak diye de bunu verimli olarak nitelendirmek yanlış olur. Donanım verimliliği fiyat/performans odağında değerlendirilmeli.
Aynı TDP değerlerinde olduğuna emin misiniz hocam kartların? Ya da direkt kaynağı atın oradan bakalım. Normal şartlar altında %15'e yakın fark bile olmaması gerekiyor hiçbir oyunda.

Jarrod'un videosundaki karşılaştırmaya göre misal:

1730809204596.png

Aynı TDP değerlerinde olduğuna emin misiniz hocam kartların? Ya da direkt kaynağı atın oradan bakalım. Normal şartlar altında %15'e yakın fark bile olmaması gerekiyor hiçbir oyunda.

Jarrod'un videosundaki karşılaştırmaya göre misal:

Eki Görüntüle 2345137
Benim bahsettiğim farklı TDP değerlerindeki karşılaştırmaydı hocam. Piyasadaki satılan çoğu RTX2050 laptop 70 watt, RTX3050 ise 95 watt. Aynı TDP değeri olsa bile oyunlarda biraz daha keyif verecek bir fark var ortada. Üstelik arada 1-2 bin tl fark var. RTX2050 laptoplar gereğinden pahalıya satılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı