Lenovo 15ADA05 aşırı ısınma, yavaşlama ve kendini kapatma

MHT2023

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, Lenovo 15ada05, 81W1 sistem modeli dizüstünü 2 yıl öncesinde aldım. Garantisi geçen ay doldu. Bilgisayarda geçen gün bir anda yavaşlama yaşandı. Oyun olarak sadece League of Legends oynarım. Bilgisayar altında soğutucu kullanıyorum. Kendiliğinden sistem kendini kapatmaya başladı. Oyunda en düşük özelliklerle 150 FPS görürken, şu anda 50 görüyorum ve takılmalar oluyor. Aşırı ısındığını fark ettim. Zoom üzerinden ders verirken de ekran paylaşımı yapıyorum o yüzden de bir kapanma durumu yaşandı beni bayağı zor duruma soktu. Bilgisayarın sol üst F2-F3 olan kısmında aşırı ısınma olduğunu fark ettim. Nasıl bir yol izleyebilirim? Parçalarda bir sıkıntı olmuş mudur? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürlerimi şimdiden Technopat değerli üyelerine iletiyorum.

Adsız1.png

Adsız2.png

Bilgisayarda Zoom toplantısında ekran paylaşımı yaparken+internet tarayıcısı açıkken aldığım ısı seviyesi.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce yapmanız gereken PC ya siz ya da PC'den anlayan güvendiğiniz birisine PC alt kapağını açtırın 2 yıl bakım görmediği için termal macun kurumuş olabilir ve içi toz dolu olabilir. İşlemci ve ekran kartı yongasını fanları fava çıkışı olan yerleri iyice tozdan temizleyin. İşlemci ile ekran kartının üstündeki bakır boruyu çıkartın sonra ise işlemci ve ekran kartı yongasını yeni bir termal macun sürün.

Tekrardan merhaba, termal temizlik ile alakalı bildiğim bilgisayarı bir yere götürdüm. İşlemleri yaptıklarını fakat ısı borusuyla alakalı bir sıkıntı olduğunu söylediler, terimsel bazı şeyler anlattılar. Parça değişimi ve tabi buna bağlı ekstra maliyet olabilir deniliyor. Bilgisayarı çok ağır kullanan biri değilim böyle bir sorun söz konusu olabilir mi?

Tekrardan merhaba, termal temizlik ile alakalı bildiğim bilgisayarı bir yere götürdüm. İşlemleri yaptıklarını fakat ısı borusuyla alakalı bir sıkıntı olduğunu söylediler, terimsel bazı şeyler anlattılar. Parça değişimi ve tabii buna bağlı ekstra maliyet olabilir deniliyor. Bilgisayarı çok ağır kullanan biri değilim böyle bir sorun söz konusu olabilir mi?

İsı borusu kolay kolay hasar görmez işlemci ve ekran kartı yongasını sadece yapmaları gereken şey termal macun değişi midir eğer ısı borusuda ekran kartı ile işlemcini bir birine deydiği yerde çizikler varsa bu sıcaklık konusunda biraz sorun yaratabilir ama öyle büyük bir sorun yaratmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı