Lenovo B50-70 açılma sorunu

Hocam kusuruma bakmayın ben bu konuyu unutmuşum.
Hangi Ramin çalıştığını bulduktan sonra, çalışmayan Raminizi tek başına ikisi slotu da sırayla deneyerek takın. Eğer görüntü gelmezse yine Raminiz yanmıştır; eğer gelirse ram slotunuzda sıkıntı olabilir. Biz şimdi yandı diyoruz da Ramde herhangi bir yanık kokusu var mıydı?

Hocam kusuruma bakmayın ben bu konuyu unutmuşum.
Hangi Ramin çalıştığını bulduktan sonra, çalışmayan Raminizi tek başına ikisi slotu da sırayla deneyerek takın. Eğer görüntü gelmezse yine Raminiz yanmıştır; eğer gelirse ram slotunuzda sıkıntı olabilir. Biz şimdi yandı diyoruz da Ramde herhangi bir yanık kokusu var mıydı?

Koku yoktu aslında ama yerlerini değiştirdim tek tek denedim ama çalışmadı artık yarın ilk işim bi tamirciye götürmek olacak.

Tamirciden aldığım cevap= anakarta bağlı vga çip arızalanmış değişmesi lazım 350tl gibi bi fiyat
Şimdi bu vga çipi neden arızalanır nedir bunun olayı bana biraz anlatır mısınız?

Akşamüstü bilgisayarımı kullanırken bir anda ekrandaki her şey takıldı biraz bekledim 15-20 dk kadar ama hala düzelmemişti. Ben de artık kapatma düğmesine basılı tuttum kapansın tekrar açayım diye. Kapattım ama tekrar açamadım. Tuşa basıyorum ışıklar yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Yani ekranda hiç hareket yok hafif bir ışık bile gelmiyor. Recovery mod denedim ama onunla da açılmadı. Acaba donanımsal bir takım sorunlar mı oldu diye düşünüyorum.
İşlemcinin yanındaki yerlere sıcak hava ile çözüme girmenizi öneriyorum ama sakın işlemciye tutmayın
Tamirciden aldığım cevap= anakarta bağlı vga çip arızalanmış değişmesi lazım 350tl gibi bi fiyat
Şimdi bu vga çipi neden arızalanır nedir bunun olayı bana biraz anlatır mısınız?
Yapması kolay aşağıdaki bellirtigim gibi sıcak hava ile belki düzeltme bilirsiniz olma oranı 72/100

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı