Başarılı Kurulum Lenovo B520 AIO (i5-2500K CPU modifiyeli)

Merhaba,

Kurulum sürecinde yardımcı olan arkadaşlara burdan tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Daha önceki denemelerimde ekran kartı problemi yüzünden tekrar Linux'a dönüş yaptığım bu makinemde, dizüstü bilgisayarımda yaşadığım Hackintosh memnuniyetinden sonra kurulum için imkanları biraz zorlamaya karar verdim.

İlk başta boşta bekleyen bir SSD diskimi makineye takma teşebbüslerim yeterli enerji slotu olmadığından suya düştü. Daha sonra cihazı komple söküp, DVD sürücünün enerji kablosundan basitçe bir paralel çıkış alıp, anakart üzerindeki boş Sata slotunu kullanarak 120GB SSD yi siteme entegre etmeyi başardım.

Ama hala ekran kartını tanıtma şansım olmamıştı, talatimac arkadaşımızın önerisi üzerinde HD3000 destekli ve LGA1155 soketli bir işlemci satın aldım. Onuda sisteme takarak toplamda 3 gün sürecek bir maceraya giriştim. 3 gün gözünüzü korkutmasın, bunun 2.75 günü kendi saçmalamalarım yüzünden geçti :) Aslında toplamda 1-2 saat ya sürdü yada sürmedi :D

Normal Mavericks kurulumunu sitede anlatıldığı gibi basit bir şekilde tamamladım. Ancak clover kullanmadım, ilk kurulumdan hemen sonra ethernet kext'ini tanıttıp, sysinfo ile device id leri kontrol ettim tekrar.

Sonra multibeast ile Mac Pro 8.1 seçerek üstüne birde ekte bulunan grafik kextlerini kurarak restart ettim makineyi (Graphics mode 1920x1080),
makine yüksek çözünürlükte açıldı ancak müthiş derecede yavaştı, tıklamalara tepkisi 1-2 dakika sürüyordu. Oradan hiç bir işlem yapamayınca, makineyi restart edip, -x ile güvenli modda başlattım. Chamelon wizard ile, hem "graphics mode" u devre dışı bıraktım, hemde sistem olarak "mac mini 5" sectim. Tekrar restart ettiğimde mucizevi bir şekilde sistem çalıştı. Bootloader ve elma ekranlarında çözünürlük düşük olsada, sistem açılınca ciddi bir görsel akıcılık ve performans karşımdaydı

Sonrasında ses kartınıda tanıttım.

Mac mini
Processor 3,29 GHz Intel Core i5

Memory 8 GB 1333 MHz DDR3

Graphics Intel HD Graphics 3000 512 MB

Software OS X 10.9 (13A603)

Neler çalışmıyora gelirsek,
Bluetooth : Tanıtmayı denemedim bile, ihtiyacım olmuyor
Wi-Fi : Direk tanımadı, masa üstü bir sistem olduğu için ihtiyacım da yok, ama istenirse uygun bir wireless adaptörle değiştirilip tanıtılabilir.
iMessage : Neden olduğunu tam bilmiyorum, nvram'de kurduğum halde imessage çalışmadı

Kullandığım dosyalar
Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı