Başarılı Kurulum Lenovo B590 - Mavericks

Merhaba,

Laptopuma önce ml 10.8.5 hata verince, mavericks kurmayı denedim. Fakat ikisinde de yüklemenin sonlarında donup kalıyor. Özellikle maverickste %99'u yükleniyor, en sonunda kalıyor.

10 15 dk kadar bekledim, bir türlü yükleme başarılı yazısı gelmedi. Biosta, laptoba mac kurulumu videonuzdaki ayarları yaptım. Fakat kurulumu unibeast ile yapmadım. Evdeki masaüstümde iki versiyonda sorunsuz kurulmuştu. Yardımcı olabilir misiniz ?

Belki yazmam gereken başka detaylarda vardır fakat bu konuda yeniyim, çok bilgim yok.

• İşlemci Intel 3. Nesil Ivy Bridge Core i5-3210M İşlemci (3M Cache, 2.50 GHz, Turbo Boost ile 3.10GHz e kadar )
  • Bellek 8GB DDR3
  • Sabit Disk 500Gb 5400Rpm SATA
  • Ekran Kartı Intel HD Grafik + nVidia GeForce 610M 1GB Gpu
  • Network Kartı Gigabit Ethernet
  • Wireless 802.11b/g/n

Selamlar;

Bende Lenovo B590 kullanıyorum, kurulumları şu şekilde gerçekleştirdim.

Clover boot ile yükleme işleminde dediğiniz gibi %99'da kalıyordu. Ben Unibeast ile Mavericks kurdum. Bkz. http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html
Ayrıca boot ekranındayken mac ekranı gelmiyor ise, (kurulum ekranından bahsediyorum) şu komutları girmeni tavsiye ederim. IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660003 (Sorunun nedeni ise laptop'ın bize sağladığı 1366x768 çözünürlüğü olması.)
Bizim laptop modelimizde tek sorun wifi'dir. Bunun içinde https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/36111-tp-link-tl-wn725n-mavericks-kext.html adresini incelemeni tavsiye ederim.
Ses kartı içinse ALC269'u kullanırız, ancak Realtek'in buna uygun kexti VoodooHDA ile bulabilirsin.
USB kullanmadan boot edebilmek içinse, Unibeast Mavericks yazılımını indirerek ya da USB içerisinde yer alan Unibeast'ı çalıştırıp, EasyBeast kurulumu yapabilirsiniz.
Unutmayın, boot ekranındayken devamlı olarak IGPEnabler ve IGPlatformID komutlarını yazmamak için, org.chameleon.Boot.plist dosyası içerisine ilgili komutları eklemeniz sorununuzu çözer.
Ekran Kartı vs. herşey problemsiz olarak çalışır sorun yaşamazsın. Ben kurduğum ilk günden beridir kullanıyorum ve sorun yaşamadım. Mac kurmak zaman ister, sıkılmamak gerekir. Benden tavsiye boş bir vaktin varsa sürekli araştır, sürekli...

Sevgiler,
Serkan

Selam,
Kolay bulunabilirlik açısından çözümü, 1. mesajın içine de kopyaladım.
İyi forumlar
Xagdas

Son düzenleyen: Moderatör:
-x gibi farklı kodlar denediniz mi?

Bu kodların nereye ve nasıl yazıldığını bilmiyorum. Forumda araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Ne yapmam gerekiyor? Ama yukarıda anlatmayı unuttuğum bir şey var. Yükleme ekranına geçerken ekran kararıyordu. Bizde graphic injector kısmından intel in karşısındaki (+) işaretini kaldırdık ve görüntü geldi.

Kodları nereye gireceğimi buldum. -x kodunu girdim. Güvenli moddada aynısını yaptı yani %99 da dondu kaldı açılmadı. Sonra unibeast le mavericks kurmayı denedim. Fakat ondada yükleme ekranı gelmedi. Zannedersem ekran kartı ile ilgili sıkıntı oldu. Aynı şey diğer yüklemedede olmuştu fakat yukarıdada yazdığım gibi graphic injector menusunden intel in karsısındaki + işaretini kaldırınca görüntü geldi. Ne yapmam gerek bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim....

Selamlar;

Clover boot ile yükleme işleminde dediğiniz gibi %99'da kalıyordu. Ben Unibeast ile Mavericks kurdum. Bkz. http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html
Ayrıca boot ekranındayken mac ekranı gelmiyor ise, (kurulum ekranından bahsediyorum) şu komutları girmeni tavsiye ederim. IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660003 (Sorunun nedeni ise laptop'ın bize sağladığı 1366x768 çözünürlüğü olması.)
Bizim laptop modelimizde tek sorun wifi'dir. Bunun içinde https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/36111-tp-link-tl-wn725n-mavericks-kext.html adresini incelemeni tavsiye ederim.
Ses kartı içinse ALC269'u kullanırız, ancak Realtek'in buna uygun kexti VoodooHDA ile bulabilirsin.
USB kullanmadan boot edebilmek içinse, Unibeast Mavericks yazılımını indirerek ya da USB içerisinde yer alan Unibeast'ı çalıştırıp, EasyBeast kurulumu yapabilirsiniz.
Unutmayın, boot ekranındayken devamlı olarak IGPEnabler ve IGPlatformID komutlarını yazmamak için, org.chameleon.Boot.plist dosyası içerisine ilgili komutları eklemeniz sorununuzu çözer.
Ekran Kartı vs. herşey problemsiz olarak çalışır sorun yaşamazsın. Ben kurduğum ilk günden beridir kullanıyorum ve sorun yaşamadım. Mac kurmak zaman ister, sıkılmamak gerekir. Benden tavsiye boş bir vaktin varsa sürekli araştır, sürekli...

Sevgiler,
Serkan

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar;

Clover boot ile yükleme işleminde dediğiniz gibi %99'da kalıyordu. Ben Unibeast ile Mavericks kurdum. Bkz. UniBeast: Install OS X Mavericks on Any Supported Intel-based PC - tonymacx86.com

Sevgiler,
Serkan

Merhaba:

Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Yazdıklarınızı uygulayacağım. Şu an elimde unibeast ile hazırlanmış mavericks usb var zaten. Sadece sorunum şu:
Unibeastle boot ederken komutları nereye yazacağımı bilmiyorum. Boot ettiğimde usb'yi seçip yüklemeyi başlatacağım ekranda mı yazılıyor komutlar?
Vede yazmak için gerekli olan satır nasıl açılıyor. Bunu halledersem dediğiniz komutları yazıp herhalde başarıyla kurulumu yapacağım.

Tekrardan teşekkür ederim.

Saygılar.

Aradığım cevap Unibeast ile Hackintosh Rehberi: Mac OS X Mountain Lion Kurulumu » Technopat linkinde varmış zaten.
Deneyip ilk fırsatta yazacağım. :)

Merhaba.

Serkan beyin yazdıkları doğrultusunda unibeast ile mavericks kurulumunu gerçekleştirdim.

Fakat iki sorunum var.

Birinci sorun: multibeast ile easybeast i kurmama rağmen sistem usb olmadan boot etmiyor.
boot ekranında şunlar çıkıyor:

boot0: GPT
boot0: test
boot0: GPT
boot0: error
usb belleği taktığımda sorunsuz boot edebiliyorum.

İkinci sorun: IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660003 komutunu org.chameleon.Boot.plist dosyası içerisinde nereye ve ne şekilde yazacağımı bilemiyorum. Dosyadaki yazım şekillerine bakarak 5-6 deneme yaptım fakat olmadı. Bu komutu yazmadan açılmıyor. Komutu ne şekilde ve satır olarak nereye yazacağımı açık bir şekilde yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı