Merhaba,
Laptopuma önce ml 10.8.5 hata verince, mavericks kurmayı denedim. Fakat ikisinde de yüklemenin sonlarında donup kalıyor. Özellikle maverickste %99'u yükleniyor, en sonunda kalıyor.
10 15 dk kadar bekledim, bir türlü yükleme başarılı yazısı gelmedi. Biosta, laptoba mac kurulumu videonuzdaki ayarları yaptım. Fakat kurulumu unibeast ile yapmadım. Evdeki masaüstümde iki versiyonda sorunsuz kurulmuştu. Yardımcı olabilir misiniz ?
Belki yazmam gereken başka detaylarda vardır fakat bu konuda yeniyim, çok bilgim yok.
Selam,
Kolay bulunabilirlik açısından çözümü, 1. mesajın içine de kopyaladım.
İyi forumlar
Xagdas
Laptopuma önce ml 10.8.5 hata verince, mavericks kurmayı denedim. Fakat ikisinde de yüklemenin sonlarında donup kalıyor. Özellikle maverickste %99'u yükleniyor, en sonunda kalıyor.
10 15 dk kadar bekledim, bir türlü yükleme başarılı yazısı gelmedi. Biosta, laptoba mac kurulumu videonuzdaki ayarları yaptım. Fakat kurulumu unibeast ile yapmadım. Evdeki masaüstümde iki versiyonda sorunsuz kurulmuştu. Yardımcı olabilir misiniz ?
Belki yazmam gereken başka detaylarda vardır fakat bu konuda yeniyim, çok bilgim yok.
- İşlemci Intel 3. Nesil Ivy Bridge Core i5-3210M İşlemci (3M Cache, 2.50 GHz, Turbo Boost ile 3.10GHz e kadar )
- Bellek 8GB DDR3
- Sabit Disk 500Gb 5400Rpm SATA
- Ekran Kartı Intel HD Grafik + nVidia GeForce 610M 1GB Gpu
- Network Kartı Gigabit Ethernet
- Wireless 802.11b/g/n
Selamlar;
Bende Lenovo B590 kullanıyorum, kurulumları şu şekilde gerçekleştirdim.
Clover boot ile yükleme işleminde dediğiniz gibi %99'da kalıyordu. Ben Unibeast ile Mavericks kurdum. Bkz. http://www.tonymacx86.com/374-unibeast-install-os-x-mavericks-any-supported-intel-based-pc.html
Ayrıca boot ekranındayken mac ekranı gelmiyor ise, (kurulum ekranından bahsediyorum) şu komutları girmeni tavsiye ederim. IGPEnabler=Yes IGPlatformID=01660003 (Sorunun nedeni ise laptop'ın bize sağladığı 1366x768 çözünürlüğü olması.)
Bizim laptop modelimizde tek sorun wifi'dir. Bunun içinde https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/36111-tp-link-tl-wn725n-mavericks-kext.html adresini incelemeni tavsiye ederim.
Ses kartı içinse ALC269'u kullanırız, ancak Realtek'in buna uygun kexti VoodooHDA ile bulabilirsin.
USB kullanmadan boot edebilmek içinse, Unibeast Mavericks yazılımını indirerek ya da USB içerisinde yer alan Unibeast'ı çalıştırıp, EasyBeast kurulumu yapabilirsiniz.
Unutmayın, boot ekranındayken devamlı olarak IGPEnabler ve IGPlatformID komutlarını yazmamak için, org.chameleon.Boot.plist dosyası içerisine ilgili komutları eklemeniz sorununuzu çözer.
Ekran Kartı vs. herşey problemsiz olarak çalışır sorun yaşamazsın. Ben kurduğum ilk günden beridir kullanıyorum ve sorun yaşamadım. Mac kurmak zaman ister, sıkılmamak gerekir. Benden tavsiye boş bir vaktin varsa sürekli araştır, sürekli...
Sevgiler,
Serkan
Selam,
Kolay bulunabilirlik açısından çözümü, 1. mesajın içine de kopyaladım.
İyi forumlar
Xagdas
Son düzenleyen: Moderatör: