Başarılı Kurulum Lenovo Easynote TM98-JO-202TK-Dual Boot

Herkese merhaba. Birkaç gün önce elime geçen bu laptoba mavericks kurmayı kafama takmıştım ve başardım. Açıkçası laptop cidden maverickse çok uyumlu. Biosda sata mode'u ahciye alıyorsunuz, sadece bu kadar. Zaten biosda yapılacak pek bir ayar da yok. Bilgisayarın özelliklerinden bahsedeyim;

Intel i5 480M
nVidia Geforce Gt 420M
4GB Ram

Kurulumdan Önce:

Elimde iAtkos L2 DVD'si vardı. Onunla 250 gb 2 bölüm ayırdım. Birisi Mac OSX Genişletilmiş Günlüklü, diğeri de FAT32ydi. iAtkos L2'yi de kurmayı denedim ama başarılı olamadım. 250 gb FAT32 olarak ayırdığım alana Windows 8.1 kurdum, kurulum akranında yine biçimlendirmeniz gerekiyor o fat32 olan alanı haberiniz olsun.

Daha sonra -v yazarak Niresh's Mavericks 10.9.0'ı kurmaya başladım, daha önceden ayırdığım 250 gb Mac OSX Genişletilmiş (Günlüklü) olan alana.

Kurulumda Seçtiklerim:

SMBIOS yada chamaleon ayarlarından bir yerde mac pro seçeneğini macbook 6.1 olarak değiştirdim. 3rd party SATA'yı seçtim. Cihazda ssd ve usb 3.0 olmadığı için ssd trim support ve usb 3.0'ı seçmedim. Normalde seçili olarak geliyor. Batarya yüzdesini de seçmedim ne olur ne olmaz diye. Onun dışında başka bir değişiklik yaptığımı hatırlamıyorum.

Bu arada sitede olan 10.9.4 raw imajı olanı indirmeyin, hata veriyor, ama niresh'de -v yazıp direk başlattım hiçbir sorun çıkmadı.

Ses ve internet konusunda da ses sorunsuz tanınıyor ama internet için öyle diyemeyeceğim. Kurulumda ethernet kısmından hiçbir şeyi seçmedim. Sonradan Kexts.rar - Google Drive buradaki ethernet klasöründeki kext'i kurdum ve kablolu internet geldi. Wifi için bir çözüm bulamadım.

Ekran kartını otomatik olarak tanıyor, 512 mb olarak, orada pek bir sorun olacağını samıyorum. League of Legends oynayacağım, aldığım fpsi sizlerle paylaşırım.

Sorunuz varsa sorabilirsiniz, benzer donanımlara yada aynı laptopa sahipseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı