Lenovo G500 İ3 Leptop'a Mac Os X 10.9.2 Kurmak?

Makaleler
69
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523789582
Merhaba arkadaşlar.
Şimdi benim birkaç sorum var hemen başlıyim.
1.Lenovo g500 i3 işlemcili leptop'a mac os x kursam herhangi bir sorun yaratırmı? Ve kaldırırmı?
2.Ben diskleri bölücem 500 gb disk var bu disk'in 70gb mac os için ayırsam yeter mi?
3.İstediğim zaman windows 8.1 istediğim zaman mac açabilicek miyim?
4.Mac os x kursam bilgisayarın biryerine bişi olsa(hdd bozulsa örnek) garanti dışı kalır mı?

Teşekkürler.Aynı konuyu windows 8.1'e açtım ancak kimse yardımcı olmadığı için buraya açıyorum.Bir arkadaşın tavsiyesi ile.

1. Bahsi geçen bilgisayara os x'in kurulup kurulamayacağını net olarak söyleyemeyiz. Fakat sistemdeki temel donanımların os x ile uyumlu olup olmadığını araştırarak kurulum hakkında olumlu veya olumsuz tahminlerde bulunabiliriz.
2. os x için 20 gb alan yeterlidir fakat yükleyeceğiniz programlar dosyalar vs.ler ile sisteminiz için en az 50 gb ayırmanızı öneririm.
3. Osx86 projeleri zaten daha çok bunu amaçlamaktadır. Technopat dual boot rehberini kullanarak sisteminize windows ve os x kurabilirsiniz. Ve bilgisayar açılışında dilediğiniz sistemi seçebilirsiniz.
4. Bu firmadan firmaya göre değişiklik gösterebilir. Ve bu oluşabilecek arızaya bağlıdır. Arıza tespiti yaparlar ve kullanıcı hatasını farkederlerse garanti dışı bırakılabilir. Örneğin bilgisayarıma overclock yaparak yüksek voltaj ile işlemciyi havaya uçurabilirim. Ama bu bilgisayarı garanti dışı bırakır. Zaten mantık gereği garantisi dolmak üzere olan her kullanıcı bilgisayarında arıza çıkarır ve bilgisayarını yenilerdi :D

Bilgisayarınızın özelliklerini yazmamışsınız Anakart Ekran Kartı Ses Kartı ve Wireless(Varsa) bunların modellerini belirtirseniz yardım alma olanağınız yükselir.

İşlemci : Intel Core i3-3110M 2.4 GHz. 3 MB Cache Bellek Işlemci
RAM : 4 GB DDR3
Sabit Disk : 500 Gb Sata (5400 Rpm) + 8 GB SSD HDD
Optik Sürücü: DVD Super Multi (Çift Katmanlı) sürücü
Ekran Kartı: AMD Redeon HD 8570M 2 GB Paylaşımsız
Ekran Boyutu: 15.6" LED Ekran (1366 X 768)
WEBCAM : Var
BLUETOOTH : Var
HDMI : 1
Işletim Sistemi : Windows 8
SES ÇIKIŞI : Stereo
BATARYA SÜRESI : 3.5 Saat (Kullanım şartlarına bağlı maksimum süre)
Ekran Çözünürlüğü: 1366 x 768
Ağırlık : 2.6 Kg
802.11b/g/n Wi-Fi bağlanabilirliği, Bluetooth, 10/100 Mbps LAN

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı