Lenovo G510 format sonrası IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ahmetcankooc

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2018
Mesajlar
33
Çözümler
1
Format atacaktım. Atmışken BIOS'u da güncelleyeyim dedim. BIOS güncellemesi sonrası UEFI kurulum yaptım daha sonra ekran kartı driverını Auto Detect ile kurmaya çalıştığımda kurulmadı hata verdi DDU ile silip yükledim eski sürücü yüklemeye çalıştım yüklenmedi. En sonunda normal Windows kurlum yaptım. Driverlar yüklendi ekran kartı driverınıda yükledim önce Lenovo sitesinden VGA driver sonra AMD Auto Detect ile güncelleme yaptım ve mavi ekran hataları almaya başladım. Device IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL amdkmpfd.sys aldım. Bilgisayarı açarken veya yeniden başlatırken alıyorum bu hataları kullanırken almadım. Sonrasında Vanguard'ı yüklemeye çalışırken Vanguard kaynaklı mavi ekran aldım. En son DDU ile driverları silip Auto Detect ile kurulum yaptım sorun devam ediyor.

Sistem özellikleri:
Lenovo G510
Intel i5-4200M 2.50 GHz
4 GB RAM
Ekran kartı: AMD Radeon R5 M.200 / HD 8500M (Lenovo Support'tan VGA driver indirdiğimde HD 8570M görünüyor AMD Auto Detect Tool ile güncellediğimde AMD Radeon R5 M.200 / HD 8500M oluyor.)

Minidump dosyaları:
 
Intel ekran kartının sürücüsünü güncelleyin.

Vanguard kaldırın.

MSI Afterburner kaldırın.

DDU ile sürücüleri kaldırıp şu sürücüyü yüklemeyi deneyin. https://www.amd.com/en/support/grap...d-8000m-series/amd-radeon-hd-8550m-series-gpu

Otomatik driver bulan programları kaldır.

sfc/scannow komutunu uygula %100 olana kadar bekle.
Vanguardı kaldırdıktan sonra düzeldi gibi görünüyor.Minidump dosyalarındada kernel sistem ile ilgili hata gösteriyor.
 

Geri
Yukarı