Lenovo G560 GPU ısınma sorunu

Kankırmızı46

Decapat
Arkadaşlar laptop boştayken ekran kartı sıcaklığı 50-55, CPU sıcaklığı 40-45 arası oluyor. Oyunda ekran kartı %50 kullanımda 85-90 dereceleri görüyor, CPU'da sorun yok. Maksimum 77-78 derece oluyor. Fakat ekran kartında bir sıkıntı var, farklı macun da kullandım bakır boruya zımpara da çektim düzelmedi. 2 gündür böyle, öncesinde bir sorun yoktu, bunun sebebi ne olabilir?

Bakır boruya zımpara mı çektiniz? El bile değdirmeyin diyorlar macun sürerken, temizlerken bile çok hassas davranılması gerekiyor. Yüzeyin aşındırmış olabilirsiniz.
Laptoplar da ısınma sık görülen şeylerdendir. Cihazların soğutması iyi olmadığı için ısınırlar sat ve kasa topla derim.
Eski bilgisayarlarda bakır boru iletkenliğini kaybettiği zaman zımpara çeken çok gördüm 1-2 derece etki etti banada fakat çözmedi sorunumu 2 gündür böyle oldu yokmu bir fikri olan neden böyle yapar bu zımbırtı %50 de 85-90 a çıkıyosa %100 çalışsa buharlaşacak

Eski bilgisayarlarda bakır boru iletkenliğini kaybettiği zaman zımpara çeken çok gördüm 1-2 derece etki etti banada fakat çözmedi sorunumu 2 gündür böyle oldu yokmu bir fikri olan neden böyle yapar bu zımbırtı %50 de 85-90 a çıkıyosa %100 çalışsa buharlaşacak
Fanlarda sorun olduğunu düşündünüz mü? değil ise temiz bir format atın ve sonucu paylaşın.

O zaman güncel Orijinal bir Windows 10 kur, Microsoft'un sitesinden indir ve Rufus ile yaz. Format sonrası devam ederse, tekrar yaz.
hocam kullandığım windows zaten orjinaldi sıfırlama işlemi yapıp windowsu tekrar kurdum fakat durum yine aynı yüksek ısı değerleri çıkıyor bunu neyden yapar bu herşeyine baktım ettim bakır boruda sorun olsa cpuda aynı sıkıntıyı gösterirdi diye düşünüyorum bakmadığım yapmadığım kalmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı