Lenovo G580 Isınma problemi

tufan3333

Hectopat
Merhabalar,
Elimde Lenovo G580 laptop bulunuyor. Aşırı derecede ısınma yapmaya başladı. Bir bilgisayarcıya gösterdim. İçini temizledi, termal macunu değiştirdi yine de bir şey fark etmedi. Şu anda soğutucu ile birlikte kullanıyorum aksi taktirde çok ısınıp kendini kapatıyor. Fan hızını ölçtüğüm zaman 2100-2400 RPM arası değerler alıyorum. Bilgisayarcı bu değerlere normal dedi. Pek güvenemedim. Soğutucuyla kullandığım zamanlarda işlem yapmadan 70-80 derece arasında bir ısı değişimi oluyor. Soğutucuyu çıkardığım zaman 90-100 derece yük bindirdiğim zaman ise kendisini kapatıyor. Kurulu olan işletim sistemini kaldırıp Linux yükledim, kasmaz bilgisayarı zorlamaz düşüncesiyle yine bir şey fark etmedi. Isınma problemini nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem kullanımı ve ısı değerleri;

22222222.png
1111111111.png

Sistem boşta bu değerleri aldığına göre akla gelen ilk olasılıklar:
1. Termal macun kalitesi ve/veya bloğun montajında sorun var.
2. Macun ve montaj iyi, soğutucu bloğun borusu ısıyı ızgaraya iletemiyor.
2.5. Macun ve montaj iyi ama tabla biraz eğrilmiş olabilir yani temas az olduğu için ısıyı yeteri kadar alıp iletemiyor.
3. Herşey normal, Lenovo'nun yazılımları ya da BIOS'unda sessiz fan modu gibi bir seçenek seçili ya da eğer seçenek varsa düşük bir RPM değeri girilmiş.
4.Fan yetersiz çalışıyor. Yazılımla fan hızını görebiliyorsan olması gereken değeri araştırıp karşılaştır, söz üzerine kabul yapma.
5. Çakma ve sorunlu adaptör.

Makina durup dururken bu hale gelmediyse yani üzerine kola vs. dökmüştüm vb. şeyler diyorsan herşey olabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı