Lenovo H530 i7 4790 Sistem yükseltilmeli mi?

kalsiyumcanavari

Hectopat
Katılım
23 Şubat 2021
Mesajlar
1.227
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yükseltmeli miyim? Çok yoğun bir şekilde bilgisayar kullandığım için dizeceğim en düşük bütçeli bilgisayar 15.000 ₺ düşünüyorum ama şu an bu bütçeye sahip değilim ve bilgisayarım 7 yıllık. Bilgisayarımın beni biraz daha ileriye götürmesini istiyorum, yani sıradan bir kullanıcı için gayet güzel çalışıyor ama ben bazen render alıyorum yerine alamıyorum. :) benim rahat render almam gerekiyor. En düşük bütçe ile kendi bilgisayarımı geçici de olsa param boşa gitmeyecek şekilde, yani 1650 Ti 1500 2000 ₺'lik ekran kartı değil de, aldığımda masraf olmayacak şekilde bu bilgisayar geçici kullanacağım için masraf olmamalı. Rahat render alabileceğim. Sonra da bu ekran kartını gerekirse fiyatına göre değerlendirebileceğim (ikinci el gibi bir şey). Yani bütçe konusunda bu bilgisayara harcama yapmak istemiyorum ama beni bir süre daha rahat idare edebilsin istiyorum. Bu tüm donanım parçaları için geçerlidir, tavsiyelerinizi bekliyorum. Bir canavar istemiyorum ama render alırken, video düzenlerken hiç kasmamalı. Render dediğim de Camtasia edit yaparken donuyor. Farklı programlarda donmuyor ama Camtasia tercihim. Ve Camtasia'da bilgisayar donuyorsa sıkıntı var demektir diye düşünüyorum. Not Photoshop, Illustrator gibi programlarda zaten sorun yok sadece Camtasia'yı da biraz rahat yürütebilse çok daha güzel olacak.
Beni idare edebilen benim onları idare edebildiğim özellikler bunlar tabii idare edilecek gibi olmayabilir ama dediğim gibi sadece basit video render alıyorum.
Gerçek bütçem: Önerilere göre değişkenlik gösterebilir, yani az ya da çok ayırabilirim. Para harcamak istemediğim için Max 1500 ₺ gibi bir şey diyebilirim. Not, sadece video render için dediğim gibi.

1614090929292.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
 
Yükseltilmeli. GT 720 Yerine GTX 1060 veya 1050 Ti olabilir. İşlemci K ibaresi olsaydı işlemci kalabilirdi.


Hocam şimdi yeni bir tanemi dizmek yoksa bu senin işini görür bunun ile devam et kendine iyi bir ekran kartı ram al bunun ile işini rahat yaparsın mı diyorsunuz? Birde eğer dizmek yeterli ise bu ekran kartları yerine 1650 ti falan alsam daha mı iyi olur destekler mi bilgisayarım?
 
Hocam şimdi yeni bir tanemi dizmek yoksa bu senin işini görür bunun ile devam et kendine iyi bir ekran kartı RAM al bunun ile işini rahat yaparsın mı diyorsunuz? Bir de eğer dizmek yeterli ise bu ekran kartları yerine 1650 Ti falan alsam daha mı iyi olur destekler mi bilgisayarım?

Hocam 1650 Ti almayın bence. 10XX serisinden alın gayet rahat ederseniz o işlemci ile RAM yükseltip oyun canavarı olabilir.
Bu arada RAM için CL ile MHz verebilir misiniz? 16 GB Yeterli. DDR3.
 
Hocam 1650 Ti almayın bence. 10XX serisinden alın gayet rahat ederseniz o işlemci ile RAM yükseltip oyun canavarı olabilir.
Bu arada RAM için CL ile MHz verebilir misiniz? 16 GB Yeterli. DDR3.

Oyunlarda daha iyi bir hale gelebilmesi video montajı için çok iyi ama işlemci öneri atabilir misin? birde 10XX ve 1650 arasında fiyat farkı çok yok gibi neden 10XX?
 

Geri
Yukarı