Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 ders için yeterli mi?

proWXL

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400f
RTX 3050
Asrock h610-m-hvs
Meslek
Öğrenci
Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 modeli ders yapmak için yeterli midir?
Yapacağım şeyler sadece YouTube-WhatsApp-Google

Elimde bir kasa var onunla takas etmeyi düşünüyorum, doğru bir karar olur mu?
i3 8100 GTX 1050 Ti 8 GB RAM 256gbssd.

Elindeki kasa da takas ile alacağın laptopa göre çok daha güçlü bir ekran kartı var, eğer üniversite amaçlı kullanacaksan ve sürekli seyahat halinde değilsen pek sağlıklı bulmuyorum. (evet içinde Ryzen 5 5500U var ancak harici ekran kartı yok.) Dediğim gibi sürekli seyahat halinde bulunmuyorsan gereksiz, tek faydası taşınabilirlik, onun dışında elindeki sistemde ki işlemci laptoptakinden daha iyi (benchmark'a göre konuşuyorum.) Dediğim gibi tek artısı taşınabilirlik ama o açığı ekran kartı kapatıyor.

Elindeki kasa da takas ile alacağın laptopa göre çok daha güçlü bir ekran kartı var, eğer üniversite amaçlı kullanacaksan ve sürekli seyahat halinde değilsen pek sağlıklı bulmuyorum. (evet içinde Ryzen 5 5500U var ancak harici ekran kartı yok.) Dediğim gibi sürekli seyahat halinde bulunmuyorsan gereksiz, tek faydası taşınabilirlik, onun dışında elindeki sistemde ki işlemci laptoptakinden daha iyi (benchmark'a göre konuşuyorum.) Dediğim gibi tek artısı taşınabilirlik ama o açığı ekran kartı kapatıyor.

12. sınıfım şu an, ev-okul-dershane arası gidip geliyorum genelde ama dediğiniz mantıklı.
Peki IdeaPad 5 nasıl takas için?

12. sınıfım şu an, ev-okul-dershane arası gidip geliyorum genelde ama dediğiniz mantıklı.
Peki IdeaPad 5 nasıl takas için?

Açıkça nasıl bir IdeaPad 5 olduğuna bağlı, Lenovo'nun kendi sitesinden hızlıca bir göz gezdirdim ve kararımca IdeaPad 5 Pro model değil de Slim modelse alınacağını düşünmüyorum, çünkü buradaki en büyük etken ekran kartı, şahsi fikrim olarak dershane de laptop ile rahatça çalışamazsın, notlar + çanta + laptop çantası + dershanenin verdiği veya aldırdığı kitaplar ile daha çok yorulursun, eğer şu anki kasanı beğenmiyorsan satışa çıkarıp amiral gemisi bir tablet al, hem taşınabilirlik olarak kolay olur hem de notları rahatlıkla alırsın, hem de istediğin kitaba hızlıca göz gezdirip (PDF olayından bahsediyorum.) beğenirsen ona göre satın alırsın.

Açıkça nasıl bir IdeaPad 5 olduğuna bağlı, Lenovo'nun kendi sitesinden hızlıca bir göz gezdirdim ve kararımca IdeaPad 5 Pro model değil de Slim modelse alınacağını düşünmüyorum, çünkü buradaki en büyük etken ekran kartı, şahsi fikrim olarak dershane de laptop ile rahatça çalışamazsın, notlar + çanta + laptop çantası + dershanenin verdiği veya aldırdığı kitaplar ile daha çok yorulursun, eğer şu anki kasanı beğenmiyorsan satışa çıkarıp amiral gemisi bir tablet al, hem taşınabilirlik olarak kolay olur hem de notları rahatlıkla alırsın, hem de istediğin kitaba hızlıca göz gezdirip (PDF olayından bahsediyorum.) Beğenirsen ona göre satın alırsın.

Tablet fikri de mantıklı aslında hocam, öneriniz için sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı